HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Schlager i glaset

Ingen i detta land – eller i övriga Europa – har väl kunnat undgå den schlagerfeber som råder denna vecka. Hotellkedjan Scandic tar musik och underhållning på största allvar och har därför skapat en egen drink, tillägnad tävlingen – Schlagerpolitan!

Bartendern Oscar Löfstedt, Bar Manager på Scandic Grand Central, fick i uppdrag att skapa en drink som matchar festligheterna kring schlagern. Ett krav på drinken skulle vara att den är relativt enkel att förbereda och göra, vilket kanske inte är den typ av drink som Oscar och hans kollegor i baren är vana att blanda.

– Det här är en variant på den klassiska Cosmopolitan, en drink som alla känner till, så därav namnet Schlagerpolitan. En syrlig drink där fläderlikören bidrar till sötma och en lätt blommighet. Och vad är schlager om inte champagne och bubblor, säger Oscar Löfstedt.

Med eller utan alkohol

Schlagerns officiella färg, cerise, har även fått ge färg åt drinken. För att passa alla smaker har man dessutom skapat en alkoholfri variant, och vill man inte blanda sina egna drinkar kan Schlagerpolitan beställas i samtliga Scandicbarer.

Schlagerpolitan
3 cl Smirnoff Vodka
2 cl fläderlikör
3 cl tranbärsjuice
1 cl limejuice
1 cl sockerlag
Champagne

Alkoholfri Schlagerpolitan
4 cl tranbärsjuice
3 cl limejuice
2 cl koncentrerad flädersaft
Soda (alt. alkoholfritt bubbel)

Schlagerpolitan-686


Vinguiden
tipsar