HEM

Premiär för magnumvin på PET

Många tycker det är toppen med vin på PET-flaska. Lättare att bära och dessutom miljövänligt. Nu blir den glädjen dubbel, då Spring Village Merlot utökar sin serie av viner med 1,5-liters magnum PET-flaska. Lagom till vår- och sommarutflykterna.

Det röda vinet Spring Village Merlot 750 ml PET-flaska uppskattas av de svenska konsumenterna och i takt med sommarens intåg kompletteras nu serien med en dubbelt så stor förpackning. Flaskan ser ut som en traditionell magnumvinflaska, men ingår i pantsystemet för PET och är lätt, praktisk och miljövänlig. Vinflaskan kan pantas i dagligvaruhandelns vanliga miljöstationer.

Första magnum-PET-flaskan på Systembolaget

Spring Village lanserades 2011 och har sedan dess har sedan blivit ett etablerat varumärke på Systembolaget och finns idag i rött, vitt och rosé-sortimentet. Det röda vinet är medelfylligt med mjuk smak och tydlig bärighet av mörka körsbär, plommon och björnbär.

Spring Village Merlot blir det första vinet att lanseras i 1,5 liter PET-flaska på Systembolaget.
– Spring Village blir helt enkelt ”först och störst på PET”. Innehållet i magnumflaskan är detsamma som i Spring Village Merlot 750 ml och 187 ml. PET är en praktisk förpackning som man lätt tar med till stugan, båten eller husvagnen. Med den nya magnumflaskan kan vi erbjuda ett omtyckt vin även i en större förpackning, säger Markus Eriksson, produktchef på Spring Wine & Spirits.


Vinguiden
tipsar

129.00 kr