HEM

Pilsner Urquell lanserar Plzen Water

Vid framställning av öl pratas det mycket om faktorer som påverkar karaktären, dvs saker som vilken typ av humle och malt som använts vid bryggningen. Men hur många säger något om vattnet? Förmodligen är Pilsner Urquell de första att premiera den speciella typ av vatten från bryggeriet i Plzen genom att släppa en limiterad upplaga på flaska – Plzen Water, exklusivt på den svenska marknaden.

Många bryggerier måste optimera sitt bryggvatten med hjälp av olika tillsatser för att få fram önskad smak. Plzen Water tappas direkt från Roudna-källorna – samma källor som används i bryggningen av Pilsner Urquell. Det är den lilla mängden mineraler i vattnet från Plzen som gör att det är särkilt bra till att brygga en mjuk öl, då hårdare vatten tenderar till att ge en öl med högre beska och bitterhet.

– ”Pilsner består till 98 procent av vatten. Vattnets kvalitet är alltså avgörande för ölens smak. Det här är en chans att få smaka på vattnet som en gång i tiden skapade lagerölen och som fortfarande ligger till grund för Pilsner Urquells mjukhet – något för alla ölälskare som vill ha en vattenpaus med kvalitet. Pilsner Urquell var den första ljusa lagern i världen och tappades från början på brun flaska. För de trogna öldrickarnas skull återgår vi nu till vår originalflaska och det bruna glaset, där Plzen Water markerar det första steget i vår nylansering av originalförpackningen”, säger Rickard Svensson, nordisk marknadschef SABMiller.

För dig som blir lite sugen på att prova detta lätt kolsyrade vatten i ölflaska finns det nu tillgängligt på Bar Central, Tjoget och Häktet i Stockholm under en begränsad period.

Källa

Klicka för att dela på facebook