HEM

Nytt och vitt från Torres

Torres Sweden lanserar en nyhet i sitt sortiment. Det är en vit bourgogne, Rully Premier Cru Les Grésigny 2014 – ett vitt, ungt vin med mild, frisk och citrusstänkt doft.

Rully Premier Cru Les Grésigny 2014 kommer från Domaine Protheau där familjen Protheau började göra vin redan 1720. Egendomen innefattar vingårdar i Rully, Mercurey och Montagny. Grésigny i Rully, Côte Chalonnaise är ett av vingårdslägena med premier cru-status. De bästa vingårdslägena i Rully ligger på östra sidan av den kalkstensås som reser sig längs med byn. Åsens norra spets är belägen fem kilometer från den berömda byn Chassagne Montrachet. När det kommer till några av världens förnämsta vita viner, är gränsen mellan Chassagne och Puligny “skatten i slutet av regnbågen”. Inom ett par hundra meter ligger fem fina grand crus , varav tre är i Chassagne Montrachet.

Rully Premier Cru Les Grésigny 2014 finns till försäljning från och med 1 mars. Andra nya bourgogneviner hos Miguel Torres Sweden kommer från Merlin, Chateau des Quarts, Thomas Bouley och Lignier-Michelot.

Rully Premier Cru Les Grésigny 2014
100% av vinet har fått jäsa på ekfat, varav 30% nya fat, vinet får sedan ligga kvar på sin jästfällning på fat i 14 månader. Svagt gul färg med gröna skiftningar. Det här är ett torrt, friskt, medelfylligt vin med inslag av mineral, citrus men även ett stråk av jasmin och lime. Vinet har ett långt avslut med viss smörighet och balanserad ekfatskaraktär.

Artikelnr: 5613 Pris: 199 kronor

Klicka för att dela på facebook

Vinguiden
tipsar