HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Nytt gotländskt veteöl

Gotlands Bryggeri har nyligen tagit hem segern i den nordiska bryggeritävlingen Bryggeribråk, där man tävlar om att kombinera det egna bryggeriets ölsorter med diverse maträtter. Nu har bryggeriet släppt ett nytt veteöl, Wisby Hopfenwisser Weisse.

Varje brygd från Gotlands Bryggeri har sitt ursprung innanför Visbys ringmurar, på S:t Hansgatan 47 för att vara exakt. Där föddes Wisby Klosteröl för 20 år sedan och där gick Sleepy Bulldog Pale Ale från vad som från början var en dröm till verklighet. I en malt- och humledoftande värld skapas några av landets mest uppskattade öl, med hjälp av tunga lyft, kunskap, tålamod och en aldrig sinande ambition att överträffa förväntningarna.

Wisby Hopfenwisser Weisse
I denna veteöl av sydtysk modell har Gotlands Bryggeri maximerat sin kärlek för veteöl och humle. Grunden är densamma som deras prisbelönta veteöl Wisby Weisse med 60% vetemalt och tysk veteölsjäst. Bryggd något starkare till 5,6% för att balansera den större mängd humle som tillsatts i slutet av kokningen, vilket gör aromen lite större och beskan balanserad. Wisby Hopfenwisser Weisse har en frisk maltig smak med inslag av knäckebröd, honung och citrusskal. Doften har inslag av röda bär och fräsch citrus. Art.nr: 1423 Alk.: 5,6% vol. Pris: 29,50 kr