HEM

Nyheter på Systembolaget v. 18

Nya viner på Systembolaget – smakar det så kostar det. Dyrt förvisso, men vilka viner. Kvaliteten på dessa är det sannerligen inget fel på och ska man ha en smått oförglömlig vinupplevelse, ja då är det bara att satsa stort. Vinguiden har provat Systembolagets majnyheter, över 100 viner, och tipsar om de bästa, mest prisvärda (trots allt!) och de smått oförglömliga…

Bubbel

Nyetimber Classic Cuvee

Nyetimber Classic Cuvee 0

Äpple, citrus i doft, liten jordig, bitter ton, röda bär, frisk stil med liten brödig ton. Frisk i smak, äppeltoner, lime, gyllenbär med liten rostad ton och med fin balans i avslut.
Art.nr: 96018 - Pris: 399 kr

André Clouet Brut Millésimé

André Clouet Brut Millésimé 2008

Tydliga mognadstoner, äpple, gröna i doft, mogna, aromatisk i mycket hustypisk stil och med tydlig citruskaraktär. Övermogna, gröna äpplen, viss frisk ton med påtagligt brödiga inslag och med en fatig, smörig ton.
Art.nr: 92095 - Pris: 370.00 kr

Gosset Celebr Extra Brut

Gosset Celebr Extra Brut 2004

Mogen ton med inslag av röda bär, mogna gula äpplen, lätt jordiga inslag i doft, kola, smör med tropisk frukt. Mogen ton även i smak, utvecklad fruktintensiv karaktär med inslag av smör, rostade inslag och en karakteristisk kolaton i godislik stil.
Art.nr: 99699 - Pris: 892.00 kr

J de Telmont Héritage

J de Telmont Héritage 1976

Övermogen, inslag av utvecklade tropiska frukter, mycket aromatisk i lätt oxiderad stil med inslag av sälta, fat i flyktig, påtagligt mogen stil. Närmast sötaktig i smak med dominerande inslag av tropiska frukter, ananas, mango, blommig toner med smöriga inslag, en liten bitter ton i avslut och tydligt rostad karaktär.
Art.nr: 99085 - Pris: 1195 kr

Vita

Condrieu La Galopine Delas

Condrieu La Galopine Delas 2015

Aromatisk i fruktig stil, inslag av blyerts, jord, mineralitet, tropiska toner, utvecklad stil med fin ursprungston. Fyllig i smak, vaxig med inslag av mineral, järn, tropiska frukter, kokta grönsaker i med fin friskhet som kommer och en eldig ton som ligger kvar.
Art.nr: 99745 - Pris: 360.00 kr

Condrieu Les Grandes Chaillées Domaine du Monteillet

Condrieu Les Grandes Chaillées Domaine du Monteillet 2015

Frisk doft, inslag av aprikos, aningen jordig karaktär, mineral, lime, omogna gula äpplen i ungdomlig stil. Smakrik, relativt fyllig, vaxig i smakintensiv och ändå subtil stil, inslag av ananas, mogen mango, chirimoya i sammansatt stil med lång eftersmak.
Art.nr: 95365 - Pris: 393.00 kr

Rosé

Miraval Rosé Jolie-Pitt & Perrin

Miraval Rosé Jolie-Pitt & Perrin 2016

Ren doft, inslag av röda bär i ungdomlig stil, smultron, röda vinbär i bra balans samt jordgubbar. Balanserad, tydlig fruktighet i försiktig ton, inslag av mineral i smak, liten bitter ton, liten strävhet med tydliga inslag av både jordgubbar och smultron.
Art.nr: 99714 - Pris: 169.00 kr

Château La Gordonne La Chapelle Rosé

Château La Gordonne La Chapelle Rosé 2016

Rökig, inslag av sten, jord, brända toner i doft med frukt, tjära, blåbär och svagt parfymerad karaktär. Bra balans i drickvänlig stil, inslag av rök, brända toner med liten sträv karaktär och tydligt rödfruktigt inslag med bra längd.
Art.nr: 95253 - Pris: 129 kr

Pure Mirabeau en Provence Rosé

Pure Mirabeau en Provence Rosé 2016

Inslag av jordgubbar, lite mogen citrus, aningen gräsig i doft med fin balans i lättsam stil. Sötaktig, mycket jordgubbstoner, inslag även av smultron med liten bitter och syrlig ton i eftersmak.
Art.nr: 99702 - Pris: 139.00 kr

Rött

Corton Grand Cru Domaine Louis Latour

Corton Grand Cru Domaine Louis Latour 2011

Jordig ton, inslag av liten bränd karaktär i doft, jordgubbar, fat, aromatisk i ursprungstypisk stil, med mognadstoner och fin balans. Bra balans, liten pepprig ton, utvecklad med rödbäriga inslag, aningen gummiton, liten bränd karaktär och med fin balans i avslut.
Art.nr: 97019 - Pris: 400.00 kr

Tenuta delle Terre Nere Etna Rosso

Tenuta delle Terre Nere Etna Rosso 2015

Blommig i doft, aningen knuten, parfymerad, liten fatton, aningen kemisk, tjära samt röda vinbär. Sötfruktig, bra strävhet i fin balans med syra, lingontoner, en smula kärv karaktär i smak med bra längd där röda bär och en liten bitter ton dominerar.
Art.nr: 99025 - Pris: 159.00 kr

La Bruja de Rozas Comando G

La Bruja de Rozas Comando G 2015

Mörkt fruktig, utvecklad stil, mogen i doft, inslag av tjära, jord, minerala inslag, lite gummi i spännande stil. Elegant smak med bra syra, ihållande strävhet rökiga inslag av mineral, rödbärig med viss eldighet och en rejäl längd i smakintensiv ändock elegant stil.
Art.nr: 99860 - Pris: 200.00 kr

Nyheter-Systembolaget