HEM

New Belgium Brewing släpper ny öl i samarbete med Ben & Jerrys

nbb_benjerrys_l

New Belgium Salted Caramel Brownie Brown Ale – ett nytt samarbete tillsammans med Ben & Jerrys ligger vid horisonten i Fort Collins, Colorado. Denna chokladiga, mörka ale är initialt tänkt att gynna, eller åtminstone skapa kännedom om POW – Protect Our Winters, en organisation som grundades av snowboardproffset Jeremy Jones. Organisationen syftar till att minska effekterna av klimatförändringarna för de snötäckta bergen i USA.

Det ömsesidiga engagemanget för att använda sin verksamhet som ett verktyg för goda ändamål innebär att vi får njuta av denna mörka ale laddad med choklad, vanilj och salt kola och samtidigt hjälpa aktörerna att skydda våra vintrar (ja, i detta fall främst de amerikanska vintrarna) i kampen mot klimatförändringarna.

När det kommer till Ale och annan mörkare öl är smaker som choklad och kola väl förekommande. Med detta sagt, och även med tanke på ändamålet, är detta säkert ett vinnande koncept. Ser framför mig att det kanske är läge att damma av en gammal favorit – Hello Beer Float 2.0!

Salted Caramel Brownie Ale kommer att släppas under hösten 2015 och det är väl lite oklart, om inte ens troligt att den kommer till Sverige. Den riktigt inbitne B&J-fantasten kan signa upp sig på New Belgium’s nyhetsbrev för att få mer info om lanseringen när det närmar sig.