HEM

Nakenchock! – Innis & Gunn släpper lageröl gjord på nakenhavre

innisgunn_nakedbeer_large

 

Skotska succébryggeriet Innis & Gunn har under sina dryga tio år på marknaden blivit en riktig favorit bland svenska ölälskare. Genom sin unika metod att lagra öl på ek har man skapat en helt ny smakstil inom ölsegmentet. Nu släpper man sin första öl som inte är lagrad på ek – Innis & Gunn Lager Beer. ”Vi riktar oss mot alla som älskar våra ekfatslagrade ölsorter men som förstås även dricker kvalitetslager. Vår lager vann nyss guld vid den internationella tävlingen Monde Selection 2015 vilket vi är otroligt stolta över”, berättar bryggmästaren Dougal Sharp på Innis & Gunn.

Innis & Gunn Lager Beer är bryggd med Innis & Gunn’s egna jäststam och smaksatt med lagermalt, humlesorterna Super Styrian and Styrian Goldings och sist men inte minst malt gjord på nakenhavre. Ölet lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 1 juli.

Dougal Sharp, grundare och bryggmästare på Innis & Gunn, förklarar bakgrunden till den nya lagerölen:

”Innis & Gunn’s ales har alla en spännande och komplex karaktär som bygger på balans. Smaken ska vara kraftfull men samtidigt angenäm och god. Med vår nya lager ville jag ge fansen en uppfriskande och aromatisk lager som även levererar fullt ut i balansen. Smaken ger friska humletoner utan att de tar överhanden i beskan. Sist men inte minst har vi tillsatt nakenhavre för att få en känsla av Innis & Gunn’s karaktäristiska, finstämda toner av karamell, samt en härlig nötig karaktär i smaken som nakenhavre levererar”.

Malt: Lagermalt och malt av nakenhavre.
Jäststam: Innis & Gunn’s egna jäststam
Humle: Brittisk humletyperna Super Styrian and Styrian Goldings
Lagring: Innis & Gunn’s första icke eklagrade öl

Källa: Mynewsdesk