HEM

Middagsbjudning? Testa en öl till desserten nästa gång!

Doublechocolate_stout_large

 

Young’s Double Chocolate Stout har länge varit en av favoriterna i stouthyllan. Nu lanseras det smakrika ölet i en ny storlek på Systembolaget.

Young’s Double Chocolate Stout har en tydlig karaktär av mörk choklad med inslag av kaffe, lakritsfudge, kavring och pomerans. Passar perfekt till chokladdesserter eller bara att avnjuta som den är. Den nya 330 ml flaskan lanseras på Systembolaget den 1 juni.

Bakom ölet ligger Wells & Young’s, Storbritanniens största privatägda bryggeri. Wells & Young bestod från början av två bryggerier, Charles Wells och Youngs, som 2006 slogs samman och tillsammans utgör en stark aktör på den internationella ölmarknaden. Charles Wells startade bryggeriet i Bedford år 1876 och har under årens lopp mottagit en rad priser och utmärkelser, både i Storbritannien och runt om i världen. Även Young´s bryggeri har gamla anor och startade sin verksamhet i Wandsworth 1581. Liksom Charles Wells brygger man kvalitativ öl och har tilldelats en rad priser för sina produkter. Idag bryggs ölen av Wells & Youngs i bryggeriet i Bedford.

Artikelnummer: 1606
Pris: 19,90 kr.
Alkoholhalt: 5,2 %
Lanseringsdatum: 1 juni

Källa: Mynewsdesk

Klicka för att dela på facebook