HEM

Mello, snacks och vin

Nu är den igång igen – årets största sångtävling och soffsnackis! Melodifestivalen är ett av Sveriges mest sedda program och miljoner med svenskar bänkar sig framför teveapparaterna inför alla deltävlingar. Och den stora finalen i mars. Här är några goda snacks-och-vin-kombon som förgyller lördagskvällarna!

Lördag den 4 februari går startskottet för årets Melodifestival, i Scandinavium, Göteborg. Programmet som vi alla älskar att prata om, oavsett om vi tycker om musiken eller inte. Och ingen Mello utan tevesnacks! Här är några tips på utsökta kombinationer av populära tevesnacks och goda viner. Vilket vin passar egentligen bäst till chipsen? Eller ostbågarna och det blandade smågodiset? Vi smyger in några nyttigare alternativ också, som popcorn och grönsaksstavar med dipp.

Smågodis och rosévin

Den klassiska blandade godisskålen är en perfekt match med ett glas rosévin. Les Fumées Blanches Rosé från södra Frankrike finns på både flaska och smidig box. Här smakar det friskt och fruktigt med inslag av blodgrape, hallon, smultron och örter.

Les Fumées Blanches Rosé

Les Fumées Blanches Rosé 2018

Art.nr: 22138 - Pris: 89 kr

Ostbågar och rödvin

Till ostbågarna passar ett generöst och smakrikt rödvin som handen i handsken. Ekologiska Passi Reali från Italien är ett mustigt vin med koncentrerad fruktighet och inslag av mörka körsbär, kryddor och örter. Ett vin som verkligen är kompis med smakrika ostar.

Passi Reali Vino Organico

Passi Reali Vino Organico 2015

Art.nr: 72753 - Pris: 99 kr

Popcorn och prosecco

Sugen på en flaska med härliga bubblor? Till skålen med lättsaltade popcorn passar en flaska ekologisk Ca’Montini Prosecco från Italien. Smaken är torr, frisk och fruktig med en behaglig syra och toner av mandarin och gröna äpplen.

Ca'Montini Prosecco Extra Dry

Ca'Montini Prosecco Extra Dry

Art.nr: 77377 - Pris: 99 kr

Grillchips och grillvin

Det klassiska grillvinet från Portugal, Periquita Reserva, är en fin match för de kryddiga grillchipsen. Här smakar det generöst, lätt kryddigt och härligt fruktigt med inslag av plommon, rostade fat, viol och kakao. Finns både på flaska och på smidig box!

Periquita Reserva

Periquita Reserva 2017

Art.nr: 2560 - Pris: 99 kr

Grönsaksstavar och vitt vin

Grönsaksstavar och en syrlig getostdipp är ett festligt snacksalternativ. Här har vi rört ihop en dipp på turkisk yoghurt, smulad getost, salt, pressad citron och lite flytande honung. Vi tipsar om Les Fumées Blanches på druvan Sauvignon Blanc, som smakar torrt, friskt och fruktigt med inslag av lime, krusbär och gröna äpplen.

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2018

Art.nr: 22139 - Pris: 89 kr

Källa: The Wineagency