HEM

Mat för gudar

Donald Boström är journalisten, fotografen och författaren som troligen är mest känd för sina skildringar av Israel-Palestina-konflikten, men han har även gett ut flera kokböcker. Mat för gudar är en av dessa, om det libanesiska köket.

Det libanesiska köket har under tusentals år vuxit fram i korsvägen mellan öst och väst och fångat upp det bästa från olika kulturer. Det är med sin färg, doft och exotiska smak idag ett givet inslag i den svenska restaurangkulturen.

Libanon, det lilla landet med det stora köket
Mat för gudar innehåller det bästa av vad det libanesiska köket har att ge. Bokens författare, Donald Boström, och restaurangen Beirut Café i Stockholm har tillsammans tagit fram en bok om Libanon, som dessutom bjuder på många recept på kalla och varma förrätter, soppor, varmrätter, bröd och desserter.

– Man kan utan tvekan prata om en kulinarisk sensation med förföriska smakkombinationer, säger Donald Boström. Förpackat i en inbjudande och vackert formgiven kokkonsthyllning.

I text och bild berättas här också om Libanons rika kulturhistoria och om dess mat- och vinhistorik. Mat för gudar är en uppdaterad nyutgåva av den efterfrågade boken om det libanesiska köket. Utöver nya recept innehåller den nytagna bilder och aktualiserade texter.
Finns hos Bokus.com.

Klicka för att dela på facebook

Så här beställer du vin

Välj ditt vin och klicka Beställ. Vinet läggs i en varukorg hos Systembolaget, där du slutför beställningen. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.