HEM

Masi Amarone toppar Wine Spectator’s lista över världens bästa viner!

Vaio Armaron Serego Alighieri 2008 från Masi hamnar på en 8:e plats i årets upplaga av Wine Spectator’s ärofyllda lista  ”Top 10 Best Wines in the World”. 

För första gången någonsin hamnar ett vin från Veneto på topp tio-listan över världens bästa viner i ovanstående prestigefulla vinmagasin.

Vi är stolta över det här resultatet, som ger ett erkännande för vår terroir och vårt åtagande att ta fram högsta kvalitet i både våra vingårdar och vineri, säger Sandro Boscaini.

Familjeföretaget Masi har gjort vin i flera hundra år och är världskända och högtrespekterade för sina viner. Vaio Armaron var det första amaronevinet som lanserades i Sverige, redan 1994, och det tog inte lång tid för det svenska folket att ta vinerna från Masi till sina hjärtan. Vingården Vaio Armaron ligger i Garganago i Valpolicella, samma by som familjen Serego Alighieri bott i sedan 1353. Gården köptes av poeten Dantes son, som namngav den efter de terrasser, ”marogne”, som bygger upp vinodlingarna.

I flaskan finner vi en blend på 65 procent Corvina, 20 procent Rondinella och 15 procent av Serego Alighieris egen klon av Molinara. Vinet har sedan lagrats på slavonsk ek i tre år för att sedan tillbringa fyra månader på fat av körsbärsträ.

Så här lyder utlåtandet från Wine Spectator:

”Ett elegant, oklanderligt balanserat rött vin med lager av skulpterade tanniner och fint sammansatta smaker av mogna mörka körsbär, plommonsås, tobak, mörk choklad och kryddighet. En pulserande rökig mineralitet sjunger de avslutande tonerna. Drick nu och i tjugo år framåt”

 

Klicka för att dela på facebook

Vinguiden
tipsar

Så här beställer du vin

Välj ditt vin och klicka Beställ. Vinet läggs i en varukorg hos Systembolaget, där du slutför beställningen. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.