HEM

Länge leve beer floats

Om du aldrig blandat öl med en kula av din favoritglass har du gått miste om något. En beer float kan vara en riktig höjdare, men det gäller förstås att välja rätt öl i kombination med glass. Självklart fungerar det inte med vilken öl som helst, det finns gott om sorter som definitivt inte bör blandas med mejeriprodukter.

Satsa på kompletterande smaker
Det är en konst att hitta en smakkombination som inte krockar i glaset. Att, istället för att utnyttja kontrasten (som man gärna gör i kombination med mat), arbeta med kompletterande smaker är ett säkert kort. Testa exempelvis en rostad stout med kaffe- eller chokladglass. Kaffestout med vaniljglass.

Säkra smakkort
Banan och choklad är väl en klassisk smakkombination som de flesta av oss känner igen. Testa att kombinera en sötare chokladglass (vit eller mjölkchoklad) med en Banana Bread Beer (ex Wells Banana Bread Beer) – kommer garanteras att associeras med chokladöverdragna skumbananer.

En annan säker kombination är hallon och choklad. Testa att kombinera en hallon–lambic (frambozen) med en mörk chokladglass, smakar inte som en “klassisk” beer float men absolut en vinnande kombo.

Romrussin–lover?
Prova att lägga upp två skopor bra romrussin-glass med äkta vanilj i ett glas. Häll över en belgisk trappist-dubbel (ex Westmalle Dubbel, Chimay Röd). Denna typ av öl har en rik karaktär av torkad frukt som framhävs ytterligare med hjälp av glassen – succé!

Klicka för att dela på facebook