HEM

Japans första riktiga gin–destilleri öppnar

Japansk whisky faller fler och fler på läppen. Men för alla som vågar och vill hitta något nytt och unikt kan vi meddela att inom kort öppnar Japans första destilleri med fokus på gin. 

Det nybildade företaget Number One Drinks Company öppnar Kyoto Distillery, vilket påstås vara Japans första destilleri helt dedikerat till att producera hantverksgin. Kyoto Distillery öppnar i början av 2016 som en del av Number One Drinks Company, grundat av David Croll och Marcin Miller.

Croll har varit bosatt i Japan i över 20 år varav de sista 10 har ägnats åt att arbeta med Miller och hans export av japansk whisky.

”Vår plan är helt enkelt att göra den bästa gin vi kan med fokus på japanska växter. Vi är väl medvetna om att det finns många nya aktörer inom området men är övertygade om att vi kommer att locka kräsna konsumenter genom att erbjuda en exceptionell dryck med en tydlig originell nisch. Till en början kommer vi att lägga vikt vid att engagera den japanska bartender–communityn och därefter exportera till ett fåtal utvalda marknader”, säger Croll.

Japansk whisky har slagit igenom ordentligt under de senaste åren, vilket resulterar i att det är extra svårt att ta fram en unik produkt. Till skillnad från det ligger gin ännu i startläge i landet. I Storbritannien har antalet brittiska gin–varumärken fördubblats sedan 2010. Förra året skapade dessutom Cambridge Distillery vad de hävdade var ”världens första japanska umami-gin. Delvis rätt eftersom den framställs med hjälp av japanska växter. Dock destilleras den i Cambridge, Storbritannien.

Källa

Klicka för att dela på facebook