HEM

Julöl och Lager från västkusten

I Lyckholmsbryggeriets gamla tapphall i Göteborg brygger man öl med framtidsplaner. Vi har kikat på deras senaste dryckesnyheter.

För åtta år sedan satt grundarna av Oceanbryggeriet på samma sportpub och drack god öl. Det visade sig att i samma gäng fanns en bryggare, en säljare och en ekonom, så där och då växte idén fram om att starta ett bryggeri i Göteborg. Gänget köpte ett bryggeriverk och byggde upp ett bryggeri i nämnda stad.

Oceanbryggeriet har sin gyllene regel att alltid skapa, brygga, tappa och köra ut sitt eget öl på egen hand från bryggeriet. Idag finns Oceanbryggeriets sortiment i flera städer och deras produkter går att beställa till alla Systembolag i landet. Målsättningen är att man ska kunna köpa deras öl oavsett var i Sverige man bor.

Lagom till jul lanseras Ocean Julöl, med mustig maltighet – sex sorters malt och fem sorters humla – och aromer av svarta vinbär och gräsiga engelska ängar. Matchas med fördel med det svenska julbordet, som sällskapsdryck i hemmet eller på puben. Alkoholhalt 5,8%. Artikelnummer 30731.

I början av januari 2016 släpps Ocean Lallas Lager. Ett 33-centiliters flasköl som innehåller maltsorterna Pale Ale malt, Cara malt och Amber malt. Humlen är Perle och Pilgrim som bitterhumle, Cascade och EKG som aromhumle. Passar bra till fisk och skaldjur och de bästa stunderna i livet! Ölet är döpt efter krögaren Lalla. Alkoholhalt 4,8%.

Läs mer här 

Klicka för att dela på facebook