HEM

Hett just nu: Äpp-ale-pajen

Tössebageriet på Östermalm i Stockholm utsågs av White Guide till Årets Konditori 2015. De är ganska kända för sina underbara semlor, vissa skulle nog utge dem för att vara de bästa staden har att erbjuda. I våras skapade bageriet extra buzz i sociala medier när de lanserade Semmelwrapen som gick rakt in i stockholmarnas hjärtan.

Nu i äppeltider lanseras Äpp-ale-pajen, en äppelpaj med Ale i, och det älskar ju vi på Ölguiden förstås.

”Äppelpaj är ett av våra mest klassiska bakverk men jag tycker inte man ska vara rädd för att experimentera med olika smaksättningar! Ale och äpplen är en spännande kombination där humlen i ölet lyfter fram äppelsmaken på ett elegant sätt” säger Mattias Ljungberg, ägare av Tössebageriet.

Queen of Hops är ölet som använts i Äpp-ale-pajen och är en Session IPA, dvs en lågalkoholhaltig India Pale Ale (du hittar den med andra ord i din matvarubutik) med blommig och fruktig karaktär samt en ton av citrus. Vill man går det också bra med en mörkare ale eller stout, exempelvis Guinness, för en lite mustigare smak.

Har du inte vägarna förbi Tössebageriet, kan du testa att baka en egen Äpp-ale-paj, klicka här för att komma till receptet

 

Källa

Klicka för att dela på facebook