HEM

Hårda vinpaket bästa julklappen

Fortfarande ångest över de där julklapparna du inte köpt? Lugn, bara lugn. Vinguiden tipsar om det bästa som finns efter vin, nämligen böcker om vin. Vi har valt ut de bästa. Och vem vill inte få hårda klappar?

Slut på idéer kring julklappar? Det brukar bli så vid den här tiden. En flaska vin eller två är alltid bra, champagne eller kanske en vinkaraff, snygga glas från Riedel. Allt funkar.

Men det finns en annan sak som Vinguiden gärna rekommenderar, böcker, vinböcker, vin och mat, nya kombinationer, nya distrikt att upptäcka. För det är ju precis det som är det roliga med böcker, man lär sig något, man blir överraskad och kanske hittar man nya favoriter. Distrikt, kombinationer, vin och mat var det ja.

En kvartett vinböcker i all enkelhet. Mycket läsning. Och riktigt spännande blir det när man har ett glas vin bredvid.

Vin med adress

Vinskribenten Alf Tumble och ena hälften bakom Vinos vars filmer vi kan se på Vinguiden.com. Här skriver han om favoritdistrikt, varför de är så bra och vikten av ursprung i vinerna. Snyggt layoutad, lättläst och inspirerande.

Mat & Vin

Härliga mattips från vinskribenten Anette Rosvall där vi får lära oss konsten att kombinera god mat och goda viner. Till varje rätt rekommenderas en vintyp, lite generellt så där, men samtidigt väldigt kravlöst. En bok fylld av ambiance.

Fredagskockens helgmenyer

Mattias Larsson, fredagskocken, är en mat- och vinpersonlighet vi kommer att stöta på ofta här på Vinguiden från och med januari. Lagom till det har han släppt en härlig receptbok med tolvtrerättersmenyer och ett vintips till varje rätt. Och så kommer han med bästa kocktipsen för en lyckad fest.

Vin – så funkar det

Radarparet bakom Vinos, Petter Alexis Askergren och Alf Tumble, har här skrivit vad som kommer att bli en klassiker. Typ allt du skulle vilja veta om vin men inte vågat fråga. Lättsmält, infallsrik, energiskt språk och en härlig blandning mellan intervjuer, tips och personliga reflektioner. Samtidigt en vinbok som alla, från snobben till nybörjaren, får ut något av.