HEM

Hantverkscider får egen mässa

Det drar ihop sig till Äpplets Dag, och dagen till ära är det mässpremiär för Sveriges främsta producenter av hantverksmässigt tillverkad cider! Platsen är Spritmuseum i Stockholm.

Befinner ni er i den kungliga huvudstaden den 25 september – ta chansen att prova nya uttryck av cider gjord på 100 procent äpplen. På plats finns iscider (Cidre de Glace) från Umeå, naturligt jäst cider från Oskarshamn, flaskjäst cider från Stockholms skärgård och cider tillverkad av dessert och vildäpplen från Östgötaslätten. Önskas tilltugg som ostron och chipolata finns det att köpa till ett förmånligt pris på Spritmuseum.

Mobilt musteri

På plats finns även det mobila musteriet Pomme Pomme som mustar besökarnas medhavda äpplen så kom ihåg att ta med flaskor också. Äkta vara/Fruktförmedling är en ideell konsumentförening som driver frågor om bättre matkvalitet, färre tillsatser och mer råvaror i maten. De kommer också att finnas på plats och tipsa alla som inte har egen frukt om var det finns överskott för självplockning.

Spritmuseum utlovar ett unikt tillfälle att möta producenter, få tillfälle att prova cider och låta sig inspireras.

– Vi är stolta och glada att för första gången kunna visa ett så brett utbud av svensk riktig cider!

När: Söndag 25 september klockan 11-16
Var: Spritmuseums berså, Djurgårdsvägen 38 i Stockholm (mellan Vasamuseet och Gröna Lund)
Inträde: Fri entré
Provsmakningsbiljetter: 20 kr/st

Medverkande producenter

Brännland cider, Bredalens Gårdsmusteri, MarkCider, Värmdö Musteri, Tosterups Gård, Sövde Musteri, Östgötaslättens mikrocideri och Pomologi (Johan Sjöstedt) samt Riktig Cider.

Cider-apple-harvest-686

Läs mer om cidermässan här.


Vinguiden
tipsar