HEM

Glenfiddich återskapar klassiker från 1963

The Glenfiddich Distillery, grundat 1887 av William Grant, släpper nu Glenfiddich Original – en exklusiv reproduktion av den klassiska Glenfiddich Straight Malt som lanserades 1963. Just detta år, 1963, var av extra stor betydelse då Sandy Grant Gordon och Charles Grant Gordon i samband med lanseringen av Glenfiddich Straight Malt introducerade single malt för världen. Innan dess hade blended whisky dominerat marknaden och single malt var endast tillgänglig för ett fåtal whiskykonnässörer i Skottland.

Glenfiddichs master blender, Brian Kinsman, har nu skapat en version som är mycket nära den historiska Glenfiddich Straight Malt. Brian har följt originalreceptet som sparats i destilleriets läderbundna bok från 1960 samt med precision strävat efter att återspegla doft och smak från originalprovet. Resultatet är Glenfiddich Original.

Glenfiddichs samling av exklusiva och åldrade single malts gör att vi kan skapa innovativa whiskys och återskapa tidigare upplagor som hamnar väldigt nära den ursprungliga buteljeringen. Glenfiddich Original har en sann smak av historia. Den är lätt och fruktig med aningar av sherry från europeiska sherryfat, som i första hand användes på 1960-talet, säger Brian Kinsman, Glenfiddichs master blender.

Glenfiddich Original förväntas finnas till försäljning på få utvalda marknader under hösten 2015. Datum och pris är ej bestämt i dagsläget.

Vi har fått indikationer på att Sverige kommer vara en av få marknader där Glenfiddich Original kommer att finnas till försäljning. Den kommer med stor sannolikhet dyka upp som webbsläpp hos Systembolaget i höst, säger Oscar J-T Holm WG&S Nordic Marketing & Communication Manager.

Källa