HEM

Fredagskocken i nytt samarbete med Vinguiden

Vinguiden kan stolt presentera ett samarbete med Mattias Larsson, känd som Fredagskocken. Under tolv program i serien Kocken & Vinet kommer vi att ge honom en flaska vin som han ska fixa mat till.

– Det här är både nervöst och en häftig utmaning, säger Mattias Larsson.

Han är känd som Fredagskocken efter alla sina år på TV och i radio. Men också som en spännande matprofil som verkligen går genom rutan. Hans kunskaper har imponerat under flera år. Nyligen kom han även ut med ytterligare en kokbok, Fredagskockens bästa vardagsmat.

Därför är det extra kul att Vinguiden nu kan presentera ett spännande samarbete på webb-TV med Mattias Larsson. I korthet går programmet Kocken & Vinet ut på att Mattias får en flaska vin som han ska matcha mat till. Allt går under parollen en kock, ett vin, en utmaning.

– Det är jättekul, det är verkligen en utmaning. Samtidigt känns det nervöst. Jag är väldigt nyfiken på hur det kommer att gå.

Under tolv program kommer vi att få följa Mattias matchande mat till det vin han får av Vinguiden. Han är ju en erkänt duktig vinkännare, så det kan inte bli annat än intressant. Men även personligt. Först ut är ett vin från Bordeaux, ett område vars viner han älskar. Vilken mat gör man nu till detta? Mattias vet.

– Det är alltid lättare att matcha mat om man har en relation till vinet. Samtidigt, jag är ju van vid att först laga maten och sedan välja vinet. Nu blir ju utmaningen att se vilka vinkunskaper jag egentligen har, förklarar han.

Första programmet publiceras den 10 januari och då är det som sagt ett rött vin från Bordeaux som gäller. Nya avsnitt kommer att publiceras på Vinguiden varannan vecka. Men vilket vin och vilken mat det blir, det får ni se.