HEM

Fira Oscarsgalan med champagne

Champagnehuset Piper-Heidsieck, champagnepartner till den Internationella filmfestivalen i Cannes och Oscarsgalan, uppdaterar nu sin design genom en begränsad upplaga kopplad till filmens värld; Grand Cinema. Samma hus kan dessutom stoltsera med sina mest prestigefyllda vintage cuvéer under Governors Ball, som är Oscarsgalans officiella efterfest.

Oscarsgalan 2016 kommer att bli den 88:e upplagan av Academy Awards, som belönar insatser inom filmer från 2015, och kommer att hållas på Dolby Theatre i Los Angeles den 28 februari 2016. Piper-Heidsieck har en lång historia kopplad till filmens värld och är sedan 2015 exklusiv champagnepartner till Oscarsgalan. Som en uppföljning till detta lanseras under våren en begränsad upplaga av Piper-Heidsieck Brut i Grand Cinema design.

– Vi tror att Grand Cinema-flaskan blir ett spännande alternativ på hyllan. Piper-Heidsieck är ju sedan länge kända för sina designsamarbeten och spännande förpackningar. Det är lite extra roligt denna gång när man lyckats få kopplingen till film direkt på flaskan, säger Malin Lindh på Edrington, distributörer av Piper Heidsieck i Norden.

Sedan november 2015 finns även Piper-Heidsieck som huschampagne på ett fåtal restauranger i Sverige som erbjuder en mat- och dryckesupplevelse på en biograf – som restaurang Drama i Mall of Scandinavia i Solna.

Piper-Heidsieck grundades 1785 och är ett av de äldsta champagnehusen i Frankrike. Huset har under många år varit en stor supporter av film, från Oscarsgalan till den internationella Filmfestivalen i Cannes. Champagnehuset stödjer också den franska och amerikanska Cinémathèque i arbetet att berika och bevara filmarvet.

Piper Heidsieck Rare efter festen
Governors Ball är den stora officiella festen som äger rum efter Oscarsgalan. I år kommer Piper Heidsieck att medverka på festen med tre av sina mest prestigefyllda vintage cuvéer: Rare 1988, Rare 2002 och Rare 1998 (magnum).

– Denna cuvée skapas bara under mycket speciella och ”extraordinära” år. Det är därför som det bara har varit åtta årgångar sedan 1976. Det är en cuvée med ett speciellt öde, så unik att den bara kan kallas Rare, säger Benoit Collard, Global Executive Director of Piper-Heidsieck.

Rare 1988 cuvéen serveras uteslutande i gravyrrummet, för att fira vinnarna medan de väntar på att få sina namn ingraverade på de gyllene Oscarsstatyetterna.

Medan vi håller tummarna för svenska Alicia Vikander, som har Oscarsnominerats till bästa kvinnliga biroll för sin roll i ”The Danish Girl” – eller bara vill ha lite allmän fest- och galastämning – kan vi tipsa om Piper-Heidsieck Brut. Som kostar 339 kronor och smakar lite Hollywood.

Klicka för att dela på facebook

Vinguiden
tipsar