HEM

Fira Elvis Week 2016

Det finns många kungar i världen, men pratar vi musik existerar det bara en kung enligt många – Elvis ”The King” Presley! På Graceland i Memphis, Tennessee, där Elvis bodde, firar fansen sin kung lite extra en vecka per år. Elvis Week äger rum mellan den tionde och sextonde augusti. Och vi förmodar att man dricker Elvis-vin då …

Elvis Presley har sålt över en miljard skivor över hela världen och rankas som den bäst säljande artisten genom tiderna. Med sin hyllade sång- och skådespelarkarriär kom han att betraktas som en av 1900-talets mest framträdande underhållare, så det finns en anledning till att det troligen inte finns någon annan artist som firas så kungligt som Elvis Presley. Är du ett stort fan av Elvis och råkar befinna dig i Memphis den 10-16 augusti – grattis! Där och då anordnas årligen mängder av event som alla syftar till att hylla The King.

Vin och banansandwich

Elvis Week är i vanlig ordning fylld av aktiviteter. Bland annat den årliga ljusvakan i Elvis minne, en auktion, samtal om Elvis, ”The Ultimate Elvis Tribute Artist Contest”, ”Elvis Fan Reunion”, ”The Gospel Music of Elvis Presley Concert” och mycket mer.

Är du själv ett hängivet Elvis-fan? Eller har du någon vän som inte kan få nog av The King? Då kan du köpa en flaska Elvis – The King Cabernet Sauvignon och framför allt under vecka 32/33 tänka lite extra på den hyllade artisten.

Vinet kommer från Kaliforninen (inte från Tennessee, som man skulle kunna tro) och har en fruktig smak med inslag av fat, svarta vinbär, mörka körsbär och vanilj. Serveras med fördel till sandwich med banan och jordnötssmör. En Elvis-favorit.

Elvis_The_King_Cabernet_Sauvignon-686

Klicka för att dela på facebook

Vinguiden
tipsar