HEM

Fem goda skäl att dricka rosé på vintern

Vitt, rött och mousserande är givna drycker året runt. Det allt populärare rosévinet har länge fått vara sommarens favorit, men är idag ett lika självklart dryckesval alla övriga årstider. Ett av dessa uppskattade viner är Réserve de Bonnet Rosé, från den historiska vinfamiljen Lurton i Bordeaux.

Förr vågade man knappt välja ett rosévin efter augusti, men vanor är till för att ändras. Rosésäsongen har blivit allt längre och kryper numera in på vinterhalvåret. Vi listar fem anledningar att välja ett glas rosé på Alla hjärtans dag-dejten, januariminglet eller vintermiddagen.

1) Rött eller vitt? Tvekar man över färgvalet är ofta rosé den perfekta lösningen. Där det vita kan kännas för surt och det röda för tungt kvalar Réserve de Bonnet Rosé in som ett solklart alternativ.

2) Rosé är den romantiska drycken. Den rosa färgen och den eleganta, friska smaken kan lyfta kärleken – och tilltugget – till nya höjder.

3) Fånga sommarkänslan med ett rosévin. Under de mörka vintermånaderna känns de ljusa, varma sommarkvällarna lite närmare med ett glas rosé.

4) Rosévin passar, kanske inte helt väntat, utmärkt till asiatisk mat och till rätter och råvaror med lite mer sälta och en kraftigare kryddning.

5) Våga nytt och stick ut från mängden – bjud på rosé till vintermiddagen. Det brukar förvåna och positivt överraska de flesta.

Réserve de Bonnet Rosé är producerat av vinfamiljen Lurtons i Bordeaux, Frankrike. Sedan André Lurton tog över vingården 1856 har han och hans familj utvecklat vintillverkningen från Bordeaux och satt vinerna från distriktet på världskartan. Réserve de Bonnet Rosé har en bärig smak med inslag av röda vinbär, hallon, nässlor och blodgrapefrukt. Vinet klär sig bäst i temperaturen 8°C, då aromen och karaktären tydligast träder fram. Vår sommelier Michael Anderquim tipsar om kombon kräftor och Rosé de Bonnet, som smakmatchar varandra väl.

Réserve de Bonnet Rosé, årgång 2014 Land: Frankrike Artikelnummer: 3181 Pris: 92 kr Druvor: Merlot och Cabernet sauvignon

Klicka för att dela på facebook

Vinguiden
tipsar