HEM

Fem fantastiska viner från Systembolagets småpartier

Nu på fredag är det dags igen: lansering av Systembolagets småpartier. Här finns lite av det mesta, men framför allt, riktigt bra viner. Här hittar du fem kanontips!

Småpartier 5 oktober

Mandolas Furmint

Mandolas Furmint 2016

Fruktstinn doft med inslag av både päron, exotiska frukter och gula äpplen, aningen örtig med mycket fin balans.

I smak inslag av tropisk frukt, persimonfrukt, örter, fattoner med liten vaniljsötma, mycket frisk, pigg fruktsyra och medellång eftersmak i balanserad stil.

Spännande torrt vitt vin på druvan Furmint med rejäl fruktsyra som passar riktigt bra till en kokt torskrygg med citrus och kokt potatis.

Art.nr: 96244 - Pris: 169.00 kr

Vizcaina La del Vivo Bodegas y Viñedos Raul Pérez

Vizcaina La del Vivo Bodegas y Viñedos Raul Pérez 2015

Blommig i doft, inslag av fat, vaniljsötma, kryddor och en stålig, mineral karaktär med citrus och passionsfrukt.

Smakrik, åt det fylliga hållet, frisk med inslag av citrus, lime, aprikos, fatton, inslag av vaniljsötma, örtiga toner, äpplen, koncentrerad, torkad frukt.

Ypperligt vitt vin från Spanien på druvan Godello som bör avnjutas till en krämig fiskgryta med örtiga inslag, vitlök och saffran.

Art.nr: 96269 - Pris: 249.00 kr

Greywacke Wild Sauvignon

Greywacke Wild Sauvignon 2015

Druvtypisk med en spännande nerv, inslag av rabarber, svarta vinbär, mineral ton, äpplen, gräs, krusbär i aromatisk stil.

Frisk, fruktig, aningen gräsig, inslag av krusbär, rabarber, gyllenbär, fatkaraktär med liten vanilin ton och en mineral släng som ger vinet en extra fräschör.

Mycket druvtypisk Sauvignon Blanc i en mer komplex skola, ett vitt vin som med sin fräschör passar alldeles förträffligt till hemmagjord ceviche.

Art.nr: 96275 - Pris: 189.00 kr

PoggioargentierA Syrah

PoggioargentierA Syrah 2015

Kryddiga inslag, björnbär, fat, vaniljssötma i aromatisk stil, ton av peppar, kakao, viol och mogna plommon, druvtypisk.

Röda bär i smak, saltlakrits, ton av färsk peppar, örter, fattoner, smakrik med druvtypiska inslag, viss eldig karaktär med markerad strävhet och lång eftersmak i kryddig stil.

Spännande rött Toscana-vin på Syrah som är förträffligt gott till en mustig höstgryta på vilt, vita bönor och rikligt med örter och pressad lime.

Art.nr: 95871 - Pris: 199.00 kr

Asinone Vino Nobile di Montepulciano

Asinone Vino Nobile di Montepulciano 2015

Balanserad doft med ton av fat, kakao, mocka, lite rostad karaktär, saltlakrits, fruktig i aromatisk, koncentrerad stil.

Mycket fruktig, inslag av mogna körsbär, björnbär, kryddor, sötaktig tobak, mörk choklad, vaniljsöt ton, fatkaraktär, med lång eftersmak med mycket markerad garvsyra.

Klassiskt rött vin med massor av ursprungstoner, serveras med fördel till grillad lammytterfilé med örtig polenta och rödvinssky.

Art.nr: 95681 - Pris: 349.00 kr