HEM

Exklusiv lansering av ekfatslagrad Chimay

Det anrika trappistbryggeriet Chimay lanserar sin första ekfatslagrade öl.

Den 26 november i år lanserar producenten Chimay ekfatslagrad öl, som har bryggts i klostret Notre Dame de Scourmount enligt anrika traditioner övervakat av trappistmunkar. Ölet tilldelas ständigt utmärkelser för sin karaktär, elegans och smakperfektion. I sin senaste lansering har inspiration hämtats från svunna tider och den traditionella metoden med ekfatslagring. Bryggeriets ikoniska öl Chimay Blå har fått vila i 6 månader på noga utvalda ekfat innanför klostermurarna. Därefter har ölet buteljerats i exklusiva 75 centilitersflaskor vars design inspirerats av de allra första flaskorna som producerades på klostret för mer än 150 år sedan. Slutresultatet är ett kraftfullt och smakrikt öl som kombinerar traditionella metoder och modernt brygghantverk.

Tack vare ekfatslagringen har ölets komplexitet utvecklats och doften präglas av ektoner och milda inslag av vanilj. Smaken är rund och mycket fyllig med rostade inslag av knäck och medelstor beska. Även om alkoholhalten är högre än vanliga Chimay Blå är det ett fantastiskt välbalanserat öl med rondör och finess. Chimay Grande Réserve Oak Aged går utmärkt att lagra i upp emot 20 år.

För att få tag på en av de åtråvärda flaskorna gäller det dock att vara svara snabb, då endast 258 flaskor når Systembolaget.

Artikelnumret är 14004 och prislappen ligger på 250 kronor.

Klicka för att dela på facebook