HEM

En hyllning till den moderna gentlemannen

I en undersökning som genomförts på uppdrag av Lindeman’s, visar det sig att svenska kvinnor anser att ridderligheten hos dagens män är obefintlig. Av dessa kvinnor önskar hela 80 procent att deras män vore mer av en gentleman, som är pålitlig, ärlig, kan det här med klädkoder och är en god lyssnare. Traditionella stereotyper anses föråldrade och som en hyllning till den moderna gentlemannen har Lindeman’s tagit fram Gentleman’s Collection.

Svenska män känner sig generellt inte som gentlemän, men två av tre vill vara en gentleman. Enligt undersökningen. Lindeman’s nya vin, Gentleman’s Collection, har inspirerats av grundaren Dr Henry Lindeman, som levde under en tid då ridderlighet och respekt var av yttersta vikt. Enligt samme Dr Henry var vintillverkning en passande syssla för en riktig gentleman (vi pratar 1800-talets mitt nu). Gentleman’s Collection är tillägnat den moderna gentlemannen – den han är och den han vill vara.

Gentleman’s Collection 2014 är en blandning av druvorna Primitivo (45 %), Negroamaro (40 %), Cabernet Sauvignon (10 %) och Merlot (5 %) med toner av mörka frukter, kaffe och choklad. Vinet har en kryddig och lång eftersmak. Artikelnummer: 70955 Pris: 89 kr för 750 ml Alkoholhalt: 13,5%

Flaskans etikett bjuder på visdomsord tillägnat mannen: “Language Please, A gentleman can make a perfectly emphatic point without the use of a profane language, this is not to say he is not versed in profanity but he frequently has something better to say.”

Gentleman inlagg

Klicka för att dela på facebook

Vinguiden
tipsar