HEM

En god jul med Amarula Cream

Söker du alternativ till glöggen kan likören Amarula Cream vara det du letar efter, med dess generösa toner av nötter, vanilj och kola. Passar även utmärkt i julens bakverk och desserter.

Amarula Cream är en naturlig likör från Sydafrika, tillverkad av den c-vitaminrika marulafrukten. En butelj Amarula innehåller juice från 50 frukter som plockas, rensas och får jäsa under förhållanden liknande vinframställning. Vinet destilleras och lagras cirka två år på ekfat, därefter tillsätts grädde och marulaextrakt som smakhöjare. Resultatet blir en len och rund gräddlikör med smak av choklad, vanilj, kaffe och stråk av citrus.

Våga prova ett recept där Amarula Cream ger extra krydda till de traditionella julsmakerna, som en kladdkaka med likörspets.

Amarula kladdkaka

Cirka 8 bitar
45 min

Ingredienser:
1 dl Amarula Cream
250 g mörk choklad
250 g smör
2 dl socker
4 ägg

Gör så här:
Vispa ägg och socker. Smält chokladen över vattenbad, tillsätt smöret lite i taget. Var noga med att få bort alla smörklumpar. Tillsätt Amarula Cream. Blanda chokladsmeten och äggsmeten och häll i en springform. Grädda i 175 grader i cirka 35 – 40 minuter. Låt kakan svalna och ställ i kylen, gärna över natten. Ät och njut!

Klicka för att dela på facebook