HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

På jakt efter en god eko-öl? Vi testar 4 olika öl med miljötänk

Denna vecka har vi ekotänk rakt igenom, då är det självklart att vi ska prova ekologisk öl! Vi har slumpmässigt valt ut 4 olika ekologiska ölsorter. Observera att vi inte jämför ölen i flighten i förhållande till varandra under provningen, utan att poängen gäller bedömning för varje enskild ölsort.

saisondupont_score
Saison Dupont Biologique

Pris: 54kr (75ml)
Typ: Belgisk Ale, ofiltrerad

Härlig doft av kryddnejlika och ingefära. Välbalanserad, brödig smak med lagom syra och lite beska. Toner av citrus, vit tropisk frukt och kryddor. Överraskande god öl som med fördel kan drickas rakt av. Passar fint till ljusare kötträtter, rökt fisk eller salta tilltugg.

abrosigill_score
Åbro Sigill

Pris: 12kr
Typ: Ljus öl från Sverige, Vimmerby
Mild, maltig smak av sirap och honung med brödiga toner och inslag av citrus. Aningen anonym i smaken men en trevlig öl som passar till det mesta. Prova den till kåldolmar med gräddsås eller stekt strömming.

blackisle_score
Black Isle Organic

Pris: 22kr
Typ: Pale Ale från Skottland
Härligt blommig doft med inslag av citrus. Balanserad med måttlig beska som blir mer påtaglig i eftersmaken. Brödig, men samtidigt blommig smak med inslag av citrus och sirap. En god öl med lagom mycket beska, kanske en aning för enkel eller tunn i smaken. Drick som den är eller till husmanskost.

napasmith_score
Napa Smith

Pris: 26kr
Typ: IPA från USA

En öl med honungskaraktär, mörk sirap, torkad frukt och örtkryddor med en påtaglig beska. Doftar och smakar som man förväntar sig, kanske något mesig men beskan är välbalanserad vilket ger en rund och fin smak. Passar till korv med surkål eller grillat mörkt kött.