HEM

Tre bästa mousserande vinerna, januari

Vad vore en student, ett nyår eller en bröllopsdag utan bubbel? Det eleganta vinet segrar i vanlig ordning när det gäller dryck till mingel och fest. Men hur vet man egentligen vad som är gott i denna djungel av smaker? Johan Franco Cereceda tipsar om några av Systembolagets nysläpp inom beställningssortimentet.

Bottega Gold Brut

Bottega Gold Brut 2018

Dov i doften, lite försiktig med inslag av mogna päron, bra frukt, liten mineral karaktär där doften öppnar sig efter en stund. Smaken domineras av päron, äpple, visst djup, bra syra med viss fyllig karaktär och bra längd med liten ekig ton och aningen eldigt avslut.
Art.nr: 78277 - Pris: 212 kr

Aretey Brut Reserva

Aretey Brut Reserva

Rent, välbalanaserat i konsumentvänlig stil, doft av päron och äppelskal. I smak en smula matbittert i mycket utpräglad ursprunglig stil, inslag av torr äppelfrukt med viss längd och en mognadston i typisk cava-stil.
Art.nr: 76056 - Pris: 105 kr

Bouvet Ladubay Brut Cremant de Loire Blanc De Blancs

Bouvet Ladubay Brut Cremant de Loire Blanc De Blancs 2013

Jordig i doft, lite undervegetation med inslag av äpple, mineral, visst djup i mer komplex stil. Friskt, fruktigt med inslag av äpple, citrus, ok syra, bra balans, torr, drar åt torkade frukter med liten mineral ton och en fin avslutande balans.
Art.nr: 76532 - Pris: 149 kr