HEM

Cidern att ställa på champagnehyllan

Cidrerie Stassen Cidre är drycken som inte bara vunnit priser, utan även har serverats på såväl den belgiske prinsen Phillipes bröllop som på tillverkarens eget 100-årsjubileum. Nu tar det alternativa bubblet även plats på Systembolagets hyllor.

Produktion med klass

Den ljusa, bubbliga brutcidern är tillverkad i Belgien och råvarorna likaså. På tvåhundra meters höjd odlas äpplena som senare buteljeras med en lyxig champagnekork, och därmed gör sig bra som komplement till den traditionella festdrycken.

– Med det stora intresse och den nyfikenhet som finns för mat och dryck i Sverige känns det helt rätt i tiden att erbjuda riktig kvalitetscider som passar alla livets festligheter. Jag tror att många kommer bli positivt överraskade över att cider kan se ut och smaka så här. Tiden är inne för cider att ta plats i finrummet, säger Isabella Santos, marknadsansvarig för GL Brands AB.

Fruktighet utan sötma

Vidare beskriver hon Cidrerie Stassen cidre brut som en frisk cider med smak av krispiga äpplen, aromatiska päron och vita blommor. Hon understryker dock att den trots fruktigheten inte är söt, och tipsar om att dess torra struktur gör sig bra i ett champagneglas, ordentligt kyld med tilltugg som kex och ost.

För att göra drycken mer exklusiv använder sig tillverkaren Cidrerie Stassen av jäststam från distriktet champagne under fermenteringen. Därefter följer jäsning i Aubeldalen och till sist lagring under strikt, specifika 15 grader i mörker fram till buteljering.

Från 20/1-2017 finns cidern i Systembolagets sortiment, där den har artikelnummer 91824-01 och kostar 49.90 kronor.

Stassen_Cidre-686


Vinguiden
tipsar