HEM

Bubbla i champagnebad

Har du alltid drömt om att få bada i champagne? Då kan du få den drömmen uppfylld nu, på Ulfsunda Slott i Bromma. Där erbjuder man bubbel både i badet och i glasen.

Ulfsunda Slott låter champagnen spela en viktig roll, från restaurangen till vinkällaren och vidare in i spa-avdelningen. Man samarbetar med det svenska champagnehuset, Hatt et Söner, som har ett eget showroom i vinkällaren – vilket har resulterat i ett champagne-spa.

– Detta bubbliga spa är en del av Ulfsunda Treat. Här kommer vi att erbjuda avkoppling, skönhetsbehandlingar, hudscanning, sparkling beauty-kurser och mycket mer. Varje behandling ska vara en upplevelse för både kropp och själ. Självklart ingår alltid ett glas champagne när man bokar våra behandlingar, och för den som vill kosta på sig något extra finns även möjlighet att ta ett bad i champagne, säger Lars Carlstrand på Ulfsunda Treat.

Det där lät spännande tycker vi – bubbelbad på riktigt – så vi tog ett kort snack med Vanja Vilbern, marknads- och kommunikationschef på hotellgruppen Stockholm Meeting Selection, där Ulfsunda Slott ingår.

Varför föll valet av champagnepartner på just Hatt et Söner?
– Det är för att de är världens enda svenskägda champagnehus.

Hur uppkom idén om ett champagne-spa?
– Det kändes rätt och självklart eftersom champagne är något man gärna förknippar med Ulfsunda Slott. I samarbetet med Hatt et Söner, som huserar vägg i vägg med vårt befintliga spa, hittade vi den naturliga kopplingen.

Vad innebär det att boka spa med fokus på champagne?
– Då vårt spa ligger i samma lokaler som champagnekällaren är ett glas champagne ett självklart tillbehör till behandlingarna. Den goda smaken och våra premiumbehandlingar är en bubblande kombination för flera av våra sinnen, väldigt lyxigt och avslappnande.

Stämmer det att man kan få bada i bubbel hos er? Och i så fall – hur många liter går det åt till ett bad?
– Det stämmer! Det går åt ca 300 liter champagne och kostar 90 000 kronor.

Vad kan man förväntas bli bjuden på om man bokar en ”sparkling dinner” hos er?
– Då får man en härlig 3-rättersmeny som fungerar alldeles utmärkt att genomgående dricka champagne till!

Ulfsunda slott vill erbjuda sina gäster upplevelser som de säger är “allt annat än standard”. Och då spa och vinkällare delar samma lokal finns det goda förutsättningar för kombinerade champagneprovningar, gruppaktiviteter och avkopplande behandlingar.

Ulfsunda-vinkallare686

Kuriosa spa:
På 1700-talet hade den belgiska kurorten Spa sin storhetstid. Människor från hela världen for dit för att dricka mineralrikt vatten och bada i de hälsosamma termalbaden, som hjälpte till att bota sjukdomar. Fenomenet brunnsdrickande var som populärast under sent 1800-tal, därefter vidareutvecklades brunnsanläggningarna med fokus på både kropp och själ. Dessa anläggningar har kommit att bli dagens spa-anläggningar.

Kuriosa Hatt et Söner:
Den franska regeringen kräver ett efternamn eller förnamn i varumärket . Det svenskägda champagnehuset valde då HATT, som är det svenska ordet för “hat” och med syftet att relatera till familjens relation till hattindustrin. (Under 1800-talet hade familjen Ruscon tre hattfabriker som tillverkade hattar till modehusen i Paris.) SÖNER valde man eftersom det är tre generationer av Ruscon-söner inblandade i huset. Hittills …

Ulfsunda-hatt-et-soner686

Klicka för att dela på facebook

Vinguiden
tipsar