HEM

Bryggmästarens Bröd – ett salt och sött surdegsbröd i perfekt harmoni med ölbrygden

bryggmastarens_brod_large

 

Åbro Bryggeris bryggmästare Lennarth Anemyr har tillsammans med bagarmästare Oleg Khan på bageri Bröd & Salt i Stockholm skapat ett nytt spännande och unikt surdegsbröd av kvalitetsvörten som används för Åbro Bryggmästarens Premium Gold öl.

Det är ett gediget hantverkskunnande som har förenats i mötet mellan Lennart Anemyr, bryggmästare på Åbro Bryggeri i Vimmerby och Oleg Khan, bagarmästare och delägare till bagerikedjan Bröd & Salt i Stockholm. Tillsammans har de båda skapat Bryggmästarens Bröd, ett unikt surdegsbröd bakad på kvalitetsvörten från Bryggmästarens Premium Gold öl som smaksatts med handgjord puré av färska aprikoser och citroner.

Bryggmästarens Bröd är bröd och öl i ett. Ett rustikt surdegsbröd med naturlig sötma från aprikoser, fräschör från citrus och strösslad med havssalt. Äntligen har vi fått ett bröd som harmonierar med den goda svenska ölen, säger Lennarth Anemyr, bryggmästare på Åbro Bryggeri.

”Vi ville skapa ett bröd som sticker ut från vad som finns idag på brödhyllorna, där salt och sött harmonierar med varandra. Ett som surdegsbröd passar utmärkt till vår traditionella husmanskost och våra härliga sommarmiddagar med sill, skaldjur och nubbe och framför allt vårt svenska öl”, säger Michel Mourad, VD för Bröd & Salt.
Bryggmästarens bröd säjs på alla Bröd & Salts butiker samt utvalda Hemköp och ICA-butiker i Stockholm. Priset för Bryggmästarens Bröd är 59 kronor.

Källa: Mynewsdesk

Klicka för att dela på facebook