HEM

Brittisk öl från 1910 på Systembolaget

I början av 1900-talet var det populärt hos britterna att dricka stark och mörk ale, precis som namnet avslöjar är Fuller’s Past Masters 1910 Double Stout en Double Stout bryggd på ett recept från 1910. Ölet har en len smak av choklad och kaffe med mörka skogsfrukter och från humlen finner man en subtil beska.

”Även om inte samma råvaror finns att tillgå idag är målet att hitta likvärdig råvaror för att få ett så likt öl som möjligt. Resultatet är en spännande öl med historisk känsla”, säger Alexander Jerräng, Nordic Brand Manager på Arvid Nordquist.

Ölet får en naturlig kolsyra och subtilare smak tack vare att man låter det jäsa en andra gång på flaska. Ölet fortsätter alltså att utvecklas i flaskan fram tills öppning och bör därför förvaras stående i ett mörkt utrymme samt hällas upp med försiktighet vid servering.

”The Book of Brewers” innehåller en samling av recept som varje bryggmästare sedan 1845 skrift ned för hand. Här finns allt man behöver veta kring ölet såsom recept och bryggmetod ända ner på detaljnivå, som exempelvis vilken temperatur det var utomhus dagen som ölet bryggdes. Tack vare denna detaljerade samling kan man skapa en inblick i den brittiska öltraditionen och hur den har förändrats genom åren. Past Masters ger gamla recept ett nytt liv och ger dagens öldrickare en unik möjlighet att smaka på brittisk ölhistorna.

Past Masters 1910 Double Stout (Nr 11776) lanseras 6 november i en begränsad upplaga om 15 000 exemplar.

Läs mer här

Klicka för att dela på facebook