HEM

Aktuellt

Bollinger R.D. 2002

Gillar ni champagne? Och håller Bollinger som favorit? Då ska ni ta fram den lite tjockare plånboken och ladda för inköp! Nu kommer nämligen den sista degorgeringen från Bollinger R.D. 2002, drygt två år efter att den lanserades i Sverige för första gången. En prestigechampagne som i sann Bollingeranda är fylld med mognad, kraft och toner av höstäpplen.

Den 19 augusti lanseras de allra sista flaskorna av Bollingers mytomspunna champagne R.D. 2002. Vid den första lanseringen hade vinet fått ligga tolv år på sin jäst, men eftersom Bollinger degorgerar vinet löpande så kan det skilja några år mellan de första och sista flaskorna. (Degorgering kallar man processen att avlägsna jästfällningen; reds anm.)

När det gäller årgång 2002 har vinet fått ligga cirka två år längre till den sista lanseringen. Under augusti månad lanseras Bollinger R.D. 2002 på standardbutelj och efter ytterligare några dagar även på magnumbutelj. Bollinger R.D. görs endast av de absolut bästa årgångarna och är ett resultat av Madame Bollingers vision om ett stort vin med exceptionellt lång lagringspotential.

Champagne till kalven

Bollinger R.D. 2002 har en doft av mogna röda höstäpplen, kvitten och diskret honungston som följs av aromer av rostade hasselnötter, choklad, stjärnanis och muskot. Det är en kraftfull, smakrik och fyllig champagne med mognad, mineralitet och en hög aptitretande syra som ger en fin längd och elegans.

– Även om detta var ett välgjort vin redan vid första lanseringen så har den extra lagringen på jästen gett vinet ännu mer kraft och tydliga mognadstoner i sann Bollingerstil. Servera gärna champagnen i en bourgognekupa för att alla aromer ska komma till sin rätt, säger Beatrice Giese, produktchef på Arvid Nordquist.

Bollingers champagner är överlag bra matviner och speciellt Bollinger R.D., som med sin mognad och kraft gärna möter rätter som man kanske inte normalt förknippar med champagne – som kalv, anka och viltfågel.

Kalv-Bollinger-686
Kalvfilé och Bollinger passar bra ihop.

Bollinger R.D. 2002
Lansering: 19 augusti 2016
Pris: 1 799 kronor
Art.nr: 99309

Bollinger R.D. 2002 Magnum
Lansering: 25 augusti 2016
Pris: 3 899 kronor
Art.nr: 99309

Bollinger-RD-2002-magnum-686
Bollinger R.D. 2002 Magnum


Marie Arpnäs

Vinguiden
tipsar

1,799.00 kr