HEM

Beefeater 24 – lansering 1 juni

gin_large

Beefeater 24 har inspirerat många bartenders att skapa nya fantastiska drinkar och cocktails. Från och med den 1 juni finns den att köpa den på Systembolaget.

Temolekyler som gör skillnad
Desmond Payne, troligen världens mest erfarna Master Distiller, är mannen bakom Beefeater 24. Under många år har han fascinerats av att utveckla och att använda sig av te som ingrediens i framställningen av gin. Anledningen till det är att molekylerna i te har en unik egenskap som både framhäver och sammanför smakerna från de övriga ingredienserna på ett mycket fördelaktigt sätt. Till Beefeater 24 valde Desmond med stor omsorg ut två sorters te, Chinese Green Tea blend och Japanese Sencha Tea.

Doft och smak
Beefeater 24 har en angenäm och tydlig doft av citrus och enbär med toner av te. Smaken är fylld av olika citrussorter i kombination, efterföljd av enbär. Avslutningen är lång och behaglig med inslag av koriander, angelika och lakrits.

Särskiljande ingredienser ger perfekt balans
Urvalet och blandningen av ingredienser är det som särskiljer en riktigt bra gin från konkurrerande. Efter enbär, som är huvudingrediensen i all gin, finns ytterligare elva noga utvalda växter och örter i varje flaska Beefeater 24. Ett exempel på noggrannheten och hantverket är att man årligen testar över 200 olika sorters enbär för att försäkra sig om beständigheten av ginens kvalitet.

Chinese Green Tea och Japanese Sencha Tea förstärker karaktären
Det gröna teet ger fin smak med lätta tanniner och lyfter fram enbärstonerna och adderar ytterligare komplexitet samt längd till ginen. Att använda te som ingrediens kräver en verklig expertkunskap och noggrannhet för att de speciella egenskaperna ska komma till sin rätt. Det gröna teet förhöjer och sammanför ginens breda palett av smaker och är en självklar ingrediens att inkludera i ginen. Det gör Beefeater 24 till en modern gin som är lätt att arbeta med då man skapar drinkar och cocktails med nya smaker som inte passar andra sorters gin.

Green Tea Cooler
10 personer

18 cl Sencha te
18 cl mint te
37 cl Beefeater 24
15 cl limejuice
115 g råsocker (Demerara)
Riven muskotnöt (garnering)
Is

Brygg båda teerna och låt de svalna något och häll dem därefter i en kyld tekanna. Fyll på med socker och rör till att det är upplöst, lägg i rikligt med is. Häll sedan i Beefeater 24 och limejuicen. Ställ in tekannan i kylen, 1 timme innan servering. Servera Green Tea Cooler i isfyllda Old Fashioned glas. Garnera med färskriven muskot.

New London Punsch
10 personer

30 cl Beefeater 24
15 cl Dubonnet
15 cl granatäppeljuice
30 cl lemonad (t.ex. Tropicana Classic Lemonade)
Citron
Lime
Granatäpple
Is

Häll i samtliga ingredienser i en stor skål. Skär tunna skivor av lime och citron och lägg i skålen. Fyll på med is i riklig mängd. Garnera med myntablad och granatäppelkärnor.