HEM

Årets Lakritscocktail med smak av äpple

Det här att vin både kan smaka och dofta lakrits, det vet vi vid det här laget. Den omstridda Zinfandeldruvan skapar ett spektra med allt från den sötaste lakritsen till vår mest salta salmiak. Svenskarnas intresse för lakrits bara växer, vilket bland annat den annalkande Lakritsfestivalen vittnar om. Vi bjuder därför på Emerald Apple, Årets Lakritscocktail 2017.

Lakritsfestivalen brukar i folkmun kallas för “världens största lakritsfest”. Med tanke på att den i år arrangeras för åttonde året i rad verkar vi svenskar vara ganska eniga om att svart är det nya svarta.

Årets Lakritscocktail 2017

I samband med festivalen tar man fram Årets Lakritscocktail. 2017 är den framtagen och fotograferad av Jennie Pihl, restaurangchef på STHLM Tapas Selected, en tapas- och vinbar i Gamla Stan, Stockholm, med inspiration från Barcelona.
– Emerald Apple tar dig till sommarens varma kvällar med cocktailpartyn, takterrasser och solnedgångar. En frisk smak av äpple, en hint av fläder som mynnar ut i viol och lakrits, berättar Jennie Pihl.

Emerald Apple serveras på Lakritsfestivalen helgen den 1-2 april på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm samt på restaurang STHLM Tapas Selected under hela våren.

Emerald Apple – Årets Lakritscocktail

2 cl Apple Sourz
1 cl St. Germain
1 cl Mads Vodka
1 cl Smirnoff Green Apple eller t ex Mads Vodka med några droppar färskpressad juice från grönt äpple
1 cl sockerlag
1 cl citronjuice
En droppe Lakritssyrup
Monin violette
Sodavatten

Häll alkoholen i en shaker tillsammans med is, lakrits, socker, citron och rör om.
Fyll ett kylt cocktailglas, toppa med sodavatten och avsluta med att skikta violen i botten på glaset. Garnera med ett äppelhjärta – eller varför inte din egen favoritlakrits.


Vinguiden
tipsar