HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Är det här årets läckraste julkalender?

Adventskalendrar för vuxna har gjort succé de senaste åren. Senaste tillskottet är en smått oemotståndlig chokladkalender med Baileys-fyllning. En stark liten sötchock hela vägen fram till julafton.

Såväl kalendrar med vin, öl, smink som kaffe har blivit storsäljare fram till de senaste jularna. Det är uppenbarligen inte bara barn som behöver julkalendrar.

Nu hakar Baileys på trenden och lanserar en riktigt läcker chokladkalender med vuxna. Choklad och likör mixas i en härlig blandning i Baileys XL Adventskalender. Kalendern innehåller inte mer än sju procent likör. Så alkoholhalten är verkligen ringa, inte mer än en knapp procent.

Bakom kalenderns luckor gömmer sig bland annat mjölkchokladtryffel med len och krämig Baileys-fyllning. Det finns både tryffelkulor med Original Irish Cream, där fyllningen har fått smak av den klassiska irländska likören

Men allra läckrast låter nog Salted Caramel där likörsmaken blandas med söt kola och en gnutta havssalt. Den som inte vill spoila lucka 24 får sluta läsa här.

Den tjugofjärde luckan innehåller dessutom en hel bit Baileys-choklad, så på julafton blir det extra festligt. Hela kalendern väger 340 gram, så om du kan hålla dig från att öppna alla luckor på en gång blir det en lagom sockerchock på drygt 10 gram per dag. Kalendern finns att köpa på bland annat på Coolstuff.

Om du är mer sugen på whisky än Baileys så har även Famous Grouse släppt en chokladkalender. Bakom de 24 luckorna finns härlig choklad med extra sting från den klassiska skotska whiskyn. Och bakom lucka 24 väntar en extra stor överraskning lovar Famous Grouse.

Säkraste kortet är nog ändå bubbelkalendern, den kan du läsa mer om här!.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa