HEM

Appen Pint Please når svenska ölälskare

Efter framgångsrika lanseringar i Storbritannien, Estland och Finland är Sverige nu nästa internationella målsättning för teknologistartup-företaget Pint Please. Pint Please är en social ölapplikation som är tillgänglig i Sverige från och med fredagen den 28 augusti.

Pint Please är en mobilapplikation för dig som gillar öl av god kvalitet. Det är ett enkelt sätt att hålla koll på sina favoritöl samt att få rekommendationer på nya ölsorter att testa. Pint Please fungerar också som en community där man kan dela sina bästa öltips, favoritöl och pubar med vänner och andra ölintresserade.

“Jag fick idén då jag besökte pubar med mina vänner och sedan lyckades glömma namnen på ölmärkena jag gillade mest. Jag ville komma på ett sätt att kunna komma ihåg mina favoritöl och dela dem med mina vänner.” säger Juha Karppinen, VD och en av grundarna av Pint Please.

Pint Please är mer än en social app för ölälskare, den är även ett sofistikerat marknadsföringsredskap som ger bryggerier, affärer och pubar tillgång till detaljerade analyser över vad konsumenterna har att säga om ölen och pubarna statistiskt indelat per land, region, stad eller per pub.

VD Karppinen förklarar att det finns ett värde hos Pint Please för krögare och bryggerier: ”Pint Please gör det möjligt för marknadsförare att få reda på öldrickarnas önskemål och nå dem med rätt meddelande på rätt ställe i rätt tid – inget slöseri med marknadsföringskostnaderna”.

Pint Please omfattar över 8 000 pubar i Storbritannien, Estland och Finland och globala pubar har lagts till i över 30 länder. I Sverige har Pint Pleases användare lagt till över 100 pubar redan innan appen ens har lanserats.

iOS / Android

 www.pintplease.com