HEM

Alkoholfri rabarber och glass

Denna sommar kommer besökarna i Almedalen, Visby, att få en egen glass baserad på öl – alkoholfri sådan. SorBeer får sällskap av den alkoholfria drinken RabarBeer, framtagen i samarbete med den lokala baren Surfers.

I år får Almedalen en egen glass, när Carlsberg tar SorBeer – vårens snackis i glassvärlden – till Almedalsveckan. SorBeer kommer att serveras i Carlsbergs alkoholfria bar i hamnen i Visby, ihop med årets alkoholfria öldrink – RabarBeer – som tagits fram i samarbete med Visby-baren Surfers.

I år, liksom tre år tidigare, befinner sig Carlsberg Sverige i Visby och Almedalen. I sin alkoholfria bar kommer man att bjuda på diskussioner kring ansvarsfull konsumtion samt årets alkoholfria öldrink RabarBeer. En somrig drink som har tagits fram av bartendern Tim Thörnhammar på Surfers i Visby och har smak av syrlig rabarber, kryddig rosmarin och frisk Carlsberg Non-Alcoholic.

StikkiNikki gör glassen

Nytt för i år är att Almedalsveckan dessutom får en egen glass. Den alkoholfria ölglassen SorBeer, som redan under våren smyglanserades för att fira tioårsjubileet av Carlsberg Non-Alcoholic, kommer nu alltså att göra entré i Almedalen. SorBeer är baserad på alkoholfritt öl, har en touch av citron och är skapad i samarbete med glasstillverkaren StikkiNikki.

– För tio år sedan var det knappt någon som drack alkoholfritt öl, men idag sätter försäljningen ständigt nya rekord. Under Almedalsveckan försöker vi få ännu fler att upptäcka våra många goda och spännande alkoholfria alternativ, och utöver vår traditionsenliga alkoholfria öldrink – som i år fått namnet RabarBeer – tar vi också med oss vårens stora snackis SorBeer till Almedalen, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Tittar man på Systembolagets försäljning av alkoholfria drycker generellt har den ökat med 11,9 procent under 2015. För alkoholfri öl var ökningen ännu större. Det senaste året har alkoholfritt öl även slagit igenom ordentligt på restauranger och caféer, där Carlsberg Sverige ökade försäljningen med hela 38 procent.

RabarBeer

Detta behövs till en drink:
1 Carlsberg Non-Alcoholic
4 cl rabarbersaft (helst hemgjord, enligt nedan, men inte nödvändigt)
1,5 cl citronsaft
1,5 cl sockerlag (1 del vatten, 1 del socker)
1 kvist rosmarin
Mixa rosmarin med sockerlag och citronsaft. Blanda mixen med rabarbersaften och Carlsberg Non Alcoholic. Fyll glaset med is.

Tim Thörnhammars hemgjorda rabarbersaft

Ger cirka 0,3 liter saft (räcker till 10 drinkar):
200 g rabarber
1,5 dl sockerlag (1 del vatten, 1 del socker)
1,5 dl citronsaft

RabarBeer-Almedalen-686

Klicka för att dela på facebook

Vinguiden
tipsar