HEM

Alkoholfri öl allt populärare

Svenskens intresse för alkoholfritt öl ökar, vilket noterats av både Systembolaget och livsmedelsbutiker. Orsaken är just det faktum att man kan dricka öl och vara nykter, men även den snåla mängden kalorier i drycken.

– Delvis handlar det om att själva innehållet i produkten har förbättrats, men också att utbudet har blivit mer intressant. Sedan ser vi också en genomgående stark hälsotrend i samhället där man idag är medveten om vad man stoppar i sig, vilket självklart påverkar även dryckeskategorin, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Förra årets sista veckor lanserade Carlsberg Sverige storkampanjen “Okorkat” i syfte att få fler svenskar att välja alkoholfri och alkoholsvag öl under helgdagarna.

– Det handlade om att få fler att göra smarta och medvetna val. Att välja rätt dryck vid rätt tillfälle och visa att det finns bra alkoholfria och alkoholsvaga alternativ. Vi vill också lyfta fram att öl inte är en fråga om procent utan smakupplevelsen, fortsätter Henric Byström.

Var tredje svensk dricker idag alkoholfri öl minst några gånger om året och den totala försäljningen av alkoholfri öl i Sverige uppgick vid årets slut till över 6 miljoner liter. Carlsberg Sverige är ett av de bryggerier som erbjuder ett brett utbud av alkoholfria ölsorter. Deras storsäljare Carlsberg non alcoholic, beräknades en försäljningsökning på 65 procent från 2012 till 2015.

Fotnot: Öl med en alkoholhalt upp till 0,5 procent räknas som alkoholfri inom EU. Ölet kan bryggas direkt till denna extremt låga alkoholhalt, alternativt tillverkas som vanligt (stark)öl för att därefter avalkoholiseras.

Klicka för att dela på facebook

Vinguiden
tipsar