Mercer Brothers Cabernet Sauvignon Mercer Brothers Cabernet Sauvignon Mercer Brothers Cabernet Sauvignon

Mercer Brothers Cabernet Sauvignon

Mercer Brothers Cabernet Sauvignon (750ml)

Pris: 159 kr

 • Systembolag *
  • E-post *
  • Mobilnummer
  • Jag accepterar villkoren

  Mercer Brothers Cabernet Sauvignon

  ”Full gas från start! Soldränkt och moget. Samtidigt förföriskt och lockande. Lätt att gilla, absolut, men här finns också en stramare kärna som främst märks i det uppfriskande avslutet.”
  Vin & Bar, nr 2-2021

  Har du provat Mercer Brothers Cabernet Sauvignon från Horse Heaven Hills i Washington? Vinet bjuder på en djup och fyllig svartvinbär- och björnbärsdoft kryddad med salvia, mocca och cederträ och som balanseras av eleganta tanniner och en vaniljkyss av amerikanska ekfat. Servera till burgare, grillat eller som den är till en bit mörk choklad.

  Familjen Mercer har odlat olika grödor i Horse Heaven Hills i Colombia Valley sedan 1886 och för strax över 50 år sedan planterade de sina första vinrankor. Idag är det Rob och Will Mercer, den fjärde generationen, som driver vinhuset framåt. Bröderna Mercer odlar mycket annat än bara druvor och de var faktiskt dem som en gång i tiden uppfann mini-morötterna. Idag är de mer kända för sina prisbelönta viner, främst på druvan Cabernet Sauvignon som bl.a är med på Wine Spectator’s lista över världens 100 bästa viner.

   
  Mercer Brothers Cabernet Sauvignon

  Mercer Brothers Cabernet Sauvignon

  Om drycken
  Smak
  Passar till
  Land/region USA, Washington State, Columbia Valley
  Årgång 2017
  Producent Mercer Wine Estates
  Art. nr 78926
  Produkttyp Rött vin
  Alkoholhalt 14.5%
  Antal ordrar 627
  Förpackning Flaska
  Förslutning Naturkork
  Pris 159 kr
  Volym 75 cl
  Importör Ward Wines AB
   

  Råvaror: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah

  Doft: Ett generöst vin med toner av mogna röda frukter, björnbär och torkade tranbär med en touch av brunt farin och brödkrydda.

  Smak: Ett generöst vin med toner av mogna röda frukter, björnbär och torkade tranbär med en touch av brunt farin och brödkrydda. Fina tanniner och bra struktur med en elegant, lång eftersmak.

  3
  Syra
  3
  Strävhet
  4
  Smakintensitet

  Passar till:


  Nöt

  Lamm

  Fläsk

  Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se

  Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här