Villa Moncigale Coteaux d’Aix-en-Provence Rosé Villa Moncigale Coteaux d’Aix-en-Provence Rosé Villa Moncigale Coteaux d’Aix-en-Provence Rosé

Villa Moncigale Coteaux d’Aix-en-Provence Rosé

Villa Moncigale Coteaux d’Aix-en-Provence Rosé (750ml)

Pris: 139 kr

 • Systembolag *
  • E-post *
  • Yes
  • Mobilnummer
  • +46
  • När du klickar på knappen ovan accepterar du Vinguidens allmänna villkor och du blir epost- och SMS-prenumerant på våra tjänster. Dina angivna uppgifter hanteras enligt Integritetspolicy.

  Villa Moncigale Coteaux d’Aix-en-Provence Rosé

  Nedräkningen till årets mest efterlängtade säsong har börjat. I väntan på varmare väder släpps rosényheten Villa Moncigale! Ett friskt, fruktigt och läskande rosévin i specialdesignad och helt unik flaska! Lika snygg på bordet under årets första balkonghäng som perfekt matmatchning till fisk och skaldjur.

  Moncigale och vinregionen Provence levererar ett uppfriskande och elegant vin. Det både doftar och smakar sommar – tänk dig jordgubbar, hallon, smultron, blodgrape, färska örter och persika. Smakupplevelsen avslutas med en frisk syra som hänger kvar. Ett självklart vin för mingelkvällarna, eller som Eva Weckström på Vinbörsen säger – ”sååååå bra” (februari, 2023)!

  ”Villa Moncigale sippar jag gärna, i giriga klunkar, väl kyld i bersån eller varför inte även under de kallare månaderna som aperitif eller sällskapsdryck.”
  Vinbörsen, februari 2023

  FYND! ”Vacker utsida likväl som insida. Elegant, torr och sofistikerad Coteaux d’Aix-en-Provence med läckra toner av smultron och rosor” – Monica Åhlund, sommelier & VD för Vinguiden

  Villa Moncigale kommer från Provence, som också kallas för rosévinets vagga eftersom det är en region som är starkt knuten till den rosa drycken. Roséviner från Provence anses vara de bästa i världen. Kanske är det generationer av erfarenhet eller de många smaknyanserna som gör roséviner från Provence så populära. Numera är det både go-to-drycken på franska Rivieran och många svenskars preferens när terrass-säsongen börjar.

  I rosévinets vagga ligger vinhuset Moncigale som har 100-åriga anor. I nära samarbete med traktens odlare läggs stort fokus på hållbarhet och respekt för ursprunget. Innovation och tradition är det som driver Moncigale och som säkerställer en högkvalitativ vinproduktion.

   
  Villa Moncigale Coteaux d’Aix-en-Provence Rosé

  Villa Moncigale Coteaux d’Aix-en-Provence Rosé

  • Baserat på 7 omdömen
  Om drycken
  Smak
  Passar till
  Land/region Frankrike, Provence, Coteaux d'Aix-en-Provence
  Årgång 2022
  Druvor Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon, Syrah
  Producent Moncigale
  Art. nr 59756
  Produkttyp Rosévin
  Alkoholhalt 12.5%
  Antal ordrar 1134
  Förpackning Flaska
  Förslutning Naturkork
  Pris 139 kr
  Volym 75 cl
  Importör Giertz Vinimport AB
   

  Råvaror: Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon, Syrah

  Doft: Lätt parfymerad frisk blommig doft av rosblad, röda bär och örter.

  Smak: Frisk ungdomlig pigg smak av smultron, jordgubbar och rosor.

  3
  Syra
  1
  Torrt - Sött
  3
  Smakintensitet

  Passar till:

  Fågel
  Fisk
  Skaldjur

  Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se