River Delta Chardonnay River Delta Chardonnay River Delta Chardonnay

River Delta Chardonnay

Vill du kolla om produkten redan finns på ditt systembolag?

  River Delta Chardonnay (750ml)

  Pris: 109 kr

  River Delta Chardonnay

  Delta Wine Company grundades år 2000 av tre vingurus i Marlborough, Nya Zeeland, som hade spenderat otaliga kvällar tillsammans i byns lokala pub där de diskuterade var man kunde odla de bästa Pinot Noir- och Chardonnay-druvorna. De hittade ett fantastiskt läge där de planterade Dijon-kloner av Pinot Noir för att senare hitta en plott som var perfekt för Chardonnay, och det är här River Delta Chardonnay kommer ifrån.

  Heather Stewart som är Deltas vinmakare har en fascinerande bakgrund med en Master of science i psykologi, examen i konsthistoria och tre års resande runt om i världen bakom sig. Allt detta har bidragit till hennes syn på vinmakning som en konstform, och att vinerna ska representera respektive vingårdsläge.

  Med sina erfarenheter från framstående vinerier i Toskana och Kalifornien var hon eftertraktad när hon kom tillbaka till Marlborough, och valde att jobba en skörd hos Delta Wine Company för att se om det var något för henne. Heather blev omedelbart förälskad i deras sätt att jobba med vingårdarna och det dröjde inte länge innan hon bestämde sig för att stanna. Delta Wine Company kompromissar inte med kvaliteten och jäsningen sker i små jäskar där alla delar av vingårdarna jäses separat, enbart de finaste franska ekfaten används och skördeuttagen är låga för att behålla en hög koncentration i frukten.

  2015 köpte Neal Ibbotson ut de övriga två ägarna och blev nu ensam ägare till Delta Wine Company. Vineriet uppgraderades och detta var början av en ny era för Chardonnay och Pinot Noir från Marlborough.

   
  River Delta Chardonnay

  River Delta Chardonnay

  Om drycken
  Smak
  Passar till
  Land/region Nya Zeeland, Marlborough
  Årgång 2019
  Druvor Chardonnay
  Producent The Delta Wine Company Ltd
  Art. nr 50611
  Produkttyp Vitt vin
  Alkoholhalt 12.5%
  Antal ordrar 488
  Sockerhalt <3 g/l
  Förpackning Flaska
  Pris 109 kr
  Volym 75 cl
  Importör Sigva AB
   

  Råvaror: Chardonnay

  Doft: Doft av citrus, vita blommor, vanilj, gula äpplen och en viss nötighet

  Smak: Fruktig smak med inslag av citrus, vita blommor, vanilj, smör, aprikoser och gula äpplen.

  4
  Syra
  1
  Torrt - Sött
  4
  Smakintensitet

  Passar till:


  Fågel

  Fisk

  Skaldjur

  Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se

  Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här