Piemonte Barbera Piemonte Barbera Piemonte Barbera

Piemonte Barbera

Piemonte Barbera (3000ml)

Pris: 309 kr

 • Systembolag *
  • E-post *
  • Yes
  • Mobilnummer
  • +46
  • När du klickar på knappen ovan accepterar du Vinguidens allmänna villkor och du blir epost- och SMS-prenumerant på våra tjänster. Dina angivna uppgifter hanteras enligt Integritetspolicy.

  Piemonte Barbera

  Storstilad Piemonte Barbera – en fyndstämplad nyhet

  Från det magiskt vackra området Piemonte kommer nyheten Piemonte Barbera, där flaskan med samma design redan är välbekant på de svenska middagsborden. Vinet fick en lysande recension av den kända vinskribenten BG Kronstam.

  Bengt-Göran Kronstam gallrar bland barberaboxarna och hittar ett Fynd
  ”Piemonte och bourgogne är just nu hetast på den svenska vinlistan och det har jag inget att invända emot. Det gäller bara att sovra bort katterna bland hermelinerna och kvar då blir bland annat detta välkomna boxvin som både doftar och smakar mer än det kostar. Doften är yppig och nyvaken med maxad druvarom i småbrunstigt upphetsande stil, smaken utmärkt och välgjord med fräsch, bärig arombild i varm och klädsam överrock. Gott utan förbehåll till allt som tjuter efter ett glas rött.”
  Bengt-Göran Kronstam på vinbörsen.se februari 2023

  Vinet har en frisk och fruktig smak med inslag av körsbär, röda bär och örter. Familjen Sartirano har vårdat marken och vinrankorna i generationer och precis som sina förfäder njuter de av sitt vin till klassiska pastarätter, pizza, variationer av kyckling och ljust kött, vegetariska rätter, krämiga ostar och charkuterier.

  ✔ Barbera – en av Italiens mest populära druvsorter
  ✔ Hållbarhetscertifierad genom Equalitas
  ✔ Bag-in-box ger minst klimatavtryck av alla vinförpackningar
  (*Källa Systembolaget, förpackningarnas klimatavtryck)

  Nyhet med hållbarhet i fokus

  Paolo Sartirano är mannen bakom San Silvestro som idag är en av de främsta producenterna av ekologiskt vin från Piemonte och hållbar odling. Regionen har historiskt mest odlat konventionellt men redan för 15 år sedan såg Paolo vilka värden hållbar odling kunde bidra med. Efter fler lyckade lanseringar i Sverige kommer nu nästa storstilade nyhet – en Barberabox där kvalitet och hållbarhet är i fokus. San Silvestro har certifieringen Equalitas som visar att man tagit ett helhetsgrepp kring hållbarhet, inte bara kring odlingen men också hela företagets verksamhet.

  Druvsorten Barbera är en av de mest populära druvsorterna från Italien och druvan har de
  senaste åren rönt stora framgångar runt om i världen. Med sin pigga syra och fräschhet i kombination med yppig fruktighet och mjuka tanniner har Barbera blivit mångas favorit.

  Equalitas – en treklöver för långsiktig hållbarhet i vinvärlden

  Allt fler vinälskare låter begreppet hållbarhet spela roll i valet av vin. Och det finns idag en mängd märkningar som ska göra det lättare att hitta viner som är i alla avseenden hållbara från vinranka till det färdiga vinet. Ett av dem är Equalitas, den italienska vinnäringens stora satsning på hållbarhet som visas med ett grönt märke med symbolen 3E, där E står för de engelska orden Environmental, Ethical och Economic (miljö, etik och ekonomi). Tanken är att alla tre faktorerna ska vara jämställda och i balans (equalitas är det latinska ordet för jämlikhet) för att nå bästa resultat.

  Certifieringen är omfattande och rymmer strikta regler för allt från odlingens utsläpp av koldioxid, till användningen av kemikalier, bevattning, ogräshantering och gynnandet av biologisk mångfald mm. Men här finns också etiska regler som ser till att arbetsvillkoren för personalen är rimliga och rättvisa. Även ekonomin styrs för att säkerställa att investeringar och satsningar tar hänsyn till långsiktig hållbarhet. Hela det omfattande regelverket finns på organisationens hemsida (equalitas.it/en/) för den som vill veta mer.

   
  Piemonte Barbera

  Piemonte Barbera

  Om drycken
  Smak
  Passar till
  Land/region Italien, Piemonte
  Årgång 2021
  Druvor Barbera
  Producent San Silvestro
  Art. nr 59304
  Produkttyp Rött vin
  Alkoholhalt 13%
  Antal ordrar 212
  Förpackning Box
  Förslutning Tappkran knapp
  Pris 309 kr
  Volym 300 cl
  Importör Wine Affair Scandinavia AB
   

  Råvaror: Barbera

  Doft: Frisk och fruktig doft med inslag av körsbär, mörka bär, hallon och lingon.

  Smak: Frisk och fruktig smak med matvänlig druvtypisk syra och inslag av körsbär, röda bär och örter.

  3
  Syra
  3
  Strävhet
  3
  Smakintensitet

  Passar till:

  Fläsk
  Nöt
  Ost

  Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se