Stugröd Stugröd Stugröd

Stugröd

Stugröd (3000ml)

Pris: 169 kr

 • Systembolag *
  • E-post *
  • Yes
  • Mobilnummer
  • +46
  • När du klickar på knappen ovan accepterar du Vinguidens allmänna villkor och du blir epost- och SMS-prenumerant på våra tjänster. Dina angivna uppgifter hanteras enligt Integritetspolicy.

  Stugröd

  Stugröd – med doft och smak av lugn och sommar

  Lagom till sommaren och inför den stundande sommaren lanseras Stugröd, ett smakrikt och ekologiskt rött vin som andas kontemplation, sol och semester. Vinet är en hyllning till något av det mest svenska vi har; den röda stugan med vita knutar. Stugröd lanseras i en generös och praktisk bag- in- box som är lätt att ta med sig både till huset på landet och till det stundande utehänget. Nu gör vi oss redo för en ljusare och varmare årstid.

  ”Svemester” är ett begrepp som vi svenskar tagit till våra hjärtan. Aldrig har vi semestrat så mycket inom landets gränser som nu. Försäljningen av fritidshus ökar och många är de som har eller drömmer om ett alldeles eget smultronställe på landet. Den nya bag-in-boxen Stugröd hyllar något av det svenskaste vi har; den röda stugan med vita knutar. Det mustiga innehållet i Stugröd kommer bland annat från det soldränkta vindistriktet Apulien i Italien, det mest populära vinlandet i Sverige.

  Vinet är gjort av utvalda ekologiska druvor och har inbjudande smaker av röda bär, mörk choklad, en fläkt av kanel och inslag av tobak. Då det är mjukt och utan märkbar strävhet passar det utmärkt att dricka rakt upp och ned som det är, säger vinmakare Donato Antonio Giuliani.

  När det gäller matkombinationer är svensk husmanskost såsom köttbullar med gräddsås och lingon, wallenbergare eller kåldolmar utomordentliga sällskap. Stugröd är även ett perfekt val till sommarens grillkvällar med nära och kära.

   
  Stugröd

  Stugröd

  Om drycken
  Smak
  Passar till
  Land/region Italien,
  Årgång 2022
  Producent Anora Group PLC
  Art. nr 53059
  Produkttyp Rött vin
  Alkoholhalt 12%
  Antal ordrar 846
  Ekologisk Ja
  Sockerhalt 9
  Förpackning Box
  Pris 169 kr
  Volym 300 cl
  Importör Anora Sweden AB
   

  Doft: Fruktig, bärig doft med inslag av körsbär, svarta vinbär, tobak, choklad och gröna örter.

  Smak: Fruktig ungdomlig bärig smak med inslag av körsbär, vanilj, söta kryddor, tobak och låg syra,

  2
  Syra
  1
  Strävhet
  3
  Smakintensitet

  Passar till:

  Nöt
  Lamm
  Fläsk

  Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se