Rotari Brut Riserva Rotari Brut Riserva Rotari Brut Riserva

Rotari Brut Riserva

Rotari Brut Riserva (750ml)

Pris: 139 kr

 • Systembolag *
  • E-post *
  • Yes
  • Mobilnummer
  • +46
  • När du klickar på knappen ovan accepterar du Vinguidens allmänna villkor och du blir epost- och SMS-prenumerant på våra tjänster. Dina angivna uppgifter hanteras enligt Integritetspolicy.

  Rotari Brut Riserva

  Rotari Brut Riserva är mousserande vin på druvan chardonnay från TrentoDOC. Det är en ursprungsklassificering och kvalitetsstämpel för mousserande viner på traditionell metod från Italien. Rotari Brut Riserva vilar minst 36 månader på jästfällningen, vilket skapar komplexitet i vinet. Perfekt att skåla med eller servera till en buffé.

  På bästa vingårdsläge vid Trentinos kullar invid bergskedjan Dolomiterna handplockas chardonnaydruvorna till Rotari Brut Riserva. Resultatet är druvor som ger ett mycket friskt, mineraldrivet och fruktigt uttryck med doft och smak av citrus, äpplen, vita blommor, nötter och rostat bröd.

  Rotari Brut Riserva kommer från det välkända kooperativet Mezzacorona, Årets Vinhus 2023, som ligger i Trentino-Alto Adige i nordöstra Italien. Mezzacorona grundades redan 1904 och har i dag mer än 1 500 kvalitetsmedvetna odlare som satsar stort på att hela kedjan från druva till butelj är miljömässigt och långsiktigt hållbar. Vingårdarna sköts med minsta möjliga miljöpåverkan, bland annat med organisk gödning och biologiska metoder.

  Mest kända är de mousserande vinerna under varumärket Rotari, men här skapas även stilla viner på druvor som Pinot Grigio, Pinot Nero och Chardonnay.

   
  Rotari Brut Riserva

  Rotari Brut Riserva

  Om drycken
  Smak
  Passar till
  Land/region Italien, Trentino-Alto Adige, Trento
  Årgång 2019
  Druvor Chardonnay
  Producent Mezzacorona
  Art. nr 7567
  Produkttyp Mousserande vin, Vitt torrt
  Alkoholhalt 12.5%
  Antal ordrar 122
  Sockerhalt 4
  Förpackning Flaska
  Förslutning Champagnekork-natur
  Pris 139 kr
  Volym 75 cl
  Importör The WineAgency Sweden AB

  Råvaror: Chardonnay

  Doft: Gröna äpplen, liten stålig ton i doft, bra balans i fruktorienterad stil.

  Smak: Fruktig, inslag av citrus, nougat, nötter, tropiska toner med ståliga inslag i bra balans.

  3
  Syra
  1
  Torrt - Sött
  3
  Smakintensitet

  Passar till:

  Fågel
  Fisk
  Skaldjur

  Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se