King’s Bay Pinot Noir King’s Bay Pinot Noir King’s Bay Pinot Noir

King’s Bay Pinot Noir

Vill du kolla om produkten redan finns på ditt systembolag?

  King’s Bay Pinot Noir (750ml)

  Pris: 129 kr

  King’s Bay Pinot Noir

  NYHETEN King’s Bay Pinot Noir från Nya Zeeland! Nya Zeeland har länge varit känt för sina vita viner på främst Sauvignon Blanc, men nu är det dags att välkomna den nya stora trenden på rödvinssidan, Pinot Noir. King’s Bay Pinot Noir har en fatlagrad och exklusiv stil och smakar fruktigt av jordgubbar och hallon med inslag av nougat och vanilj. Finns att beställa på Systembolaget för 129 kr!

  Är du en av dem som fått upp ögonen för denna omtyckta druva? Man brukar säga att Pinot Noir kräver omsorg av vinodlaren och mycket goda klimatförhållanden för att kunna skapa ett riktigt bra vin. Druvorna till King’s Bay Pinot Noir växer på Nya Zeelands sydö i ett lite svalare klimat och handskördas för att uppnå bästa möjliga kvalite.

  King’s Bay Pinot Noir är ett generöst, elegant vin med rubinröd färg som bjuder på en finstämd syra och härlig smak av solmogna jordgubbar och hallon. Vinet har legat på franska ekfat i 10 månader vilket ger det en välintegrerad fatkaraktär med avslutande toner av nougat och vanilj. Vinet passar bra till lamm eller fläsk då dess tanniner matchar köttet på ett trevligt sätt och fungerar också utmärkt till en charkbricka eller på egen hand.

  Målningen på etiketten känner du kanske igen från vinet King’s Bay Sauvignon Blanc? Där återfinns en Kungsfiskare som även kallas luftens blå blixt eftersom det enda man hinner se av denna snabba fågel är ett blått gnistrande sken. Kungsfiskaren är en riktig skönhet till fågel och finns i stora delar av Europa och Asien.

  För att upptäcka och utforska nya viner i dessa tider kan man ordna en egen vinprovning hemma. Vi tipsar om en provning med tema Nya Zeeland, där man kan pröva ett rött på Pinot Noir och ett vitt på Sauvignon Blanc för att utforska de smakrika vinerna härifrån.

   
  King’s Bay Pinot Noir

  King’s Bay Pinot Noir

  Om drycken
  Passar till
  Land/region Nya Zeeland,
  Producent Icon Wines
  Art. nr 78767
  Produkttyp Rött vin
  Alkoholhalt 13.5%
  Antal ordrar 399
  Sockerhalt 0,2 g/100 ml
  Förpackning Flaska
  Förslutning Skruvkapsyl
  Pris 129 kr
  Volym 75 cl
  Importör The Wine Team Global AB

  Passar till:


  Nöt

  Lamm

  Ost

  Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se