FiorAmore Prosecco Organic FiorAmore Prosecco Organic FiorAmore Prosecco Organic

FiorAmore Prosecco Organic

FiorAmore Prosecco Organic (750ml)

Pris: 111 kr

 • Systembolag *
  • E-post *
  • Mobilnummer
  • Jag accepterar villkoren

  FiorAmore Prosecco Organic

  Prosecco är med sina charmigt fruktiga och smakrika karaktärer det mest populära mousserande vinet i världen. Nu lanseras Fior Amore Prosecco Organic, på svenska ”kärleken till blomman”, en ekologisk prosecco med sprudlande innehåll och en drömlik utsida som en kärleksförklaring till blomman, drycken och dess ursprung.

  Fior Amore är en ekologisk nyhet på prosecco-himlen. Det är ett bubblande vitt vin, gjort på den inhemska gröna druvsorten Glera, från vingårdar belägna på böljande kullar i vinregionen Veneto, belägen i norra Italien. På senare år har prosecco seglat upp i popularitet och blivit världens mest druckna mousserande vin. Varje år produceras mer än 500 miljoner liter av dessa bubblor. Vinet får sin kolsyra genom en andra jäsning i trycktank vilket är en metod som kallas tankmetoden eller charmat-metoden.

  Både doft och smak i Fior Amore har tydliga frukttoner med distinkta inslag av gröna päron och Granny Smith-äpplen. Persika och honungsmelon är också högst närvarande i både näsa och mun, tillsammans med uppfriskande inslag av citruszest. I eftersmaken kommer inslag av vita blommor fram vilket bidrar till helhetsupplevelsen. Syran är frisk och balanseras väl med fruktkaraktären i vinet. Att drycken är ekologisk innebär att druvorna är odlade i vingårdarna utan bekämpningsmedel.

  Fior Amore, som på svenska betyder ”kärleken till blomman”, har en vacker och inbjudande utsida med snirklade detaljer i relief och etiketten är prydd med olikfärgade blommor. Flaskan andas fest och är således en given accessoar på det dukade bordet. Servera den som fördrink tillsammans med den italienska charkbrickan eller genom hela middagen, förslagsvis till fisk -och skaldjursrätter.

  4 av 5 poäng
  En prosecco för dig som gillar den lite torrare!” – Boxtoppen, December 2022

  ++++
  Aftonbladet, Januari 2022

  Det här är den perfekta flaskan att ge bort till någon man tycker extra mycket om eftersom både insida och utsida förmedlar kärlek. Man får både bubblor och blommor i en och samma present. Den är dessutom perfekt att använda som inredningsdetalj efter att den tömts vilket känns helt rätt, eftersom återvinning är väldigt hett, säger Monia Jensen, New Business Manager på Anora.

   
  FiorAmore Prosecco Organic

  FiorAmore Prosecco Organic

  Om drycken
  Land/region Italien, Venetien, Prosecco
  Producent Enoitalia
  Art. nr 59404
  Produkttyp Mousserande vin
  Alkoholhalt 11%
  Antal ordrar 1170
  Ekologisk Ja
  Förpackning Flaska
  Pris 111 kr
  Volym 75 cl
  Importör Anora Sweden AB
   

  Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se

  Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här