Dominio Alto Navarra Crianza Dominio Alto Navarra Crianza Dominio Alto Navarra Crianza

Dominio Alto Navarra Crianza

Dominio Alto Navarra Crianza (3000ml)

Pris: 169 kr

 • Systembolag *
  • E-post *
  • Yes
  • Mobilnummer
  • +46
  • När du klickar på knappen ovan accepterar du Vinguidens allmänna villkor och du blir epost- och SMS-prenumerant på våra tjänster. Dina angivna uppgifter hanteras enligt Integritetspolicy.

  Dominio Alto Navarra Crianza

  Nyhet! Ekfatslagrad 3-årig Crianza på premiumbox

  Nu är det premiär för Dominio Alto Crianza, uppföljaren till förra årets succélanseringar av producentens Rioja-viner. Detta smakrika och fylliga vin har lagrats hela 36 månader, varav 9 månader på amerikanska ekfat. Det är nu i en perfekt fas att avnjutas till förslagsvis smakrika kötträtter med ugnsrostade grönsaker. Eller varför inte göra som spanjorerna själva och dricka det till lufttorkad skinka och Manchego-ost?

  FYND! – Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen, september 2022 – “ett trevligt, inbjudande och lättgillat boxvin med tillräcklig struktur och ryggrad för att tillfredsställa även vana och kräsna vinälskare”

  4,5/5 – Boxtoppen, september 2022 – ”cederörtiga inslag varvas med cassis, plommon och fatkryddiga toner”

  “Kalasbox till höstens grytor” – Jens Frithiofsson, Hello Winelovers, september 2022

  Vinlandet Spanien har en särskild plats i svenska vinälskares hjärtan med sina ekfatslagrade viner ofta dominerade av den typiska druvan Tempranillo. Dominio Alto Crianza är ett mycket välgjort och balanserat vin med den karaktäristiska smaken av vanilj och kaffe som kompletterar den solmogna smaken av plommon och svarta vinbär.

  Druvorna kommer från vingårdar runt det medeltida slottet Olite i Navarra. Det är ett bördigt område som gynnar druvornas kvalitet vilket märks i detta komplexa solkyssta vin. Årgång 2019 var för regionen en av de bästa på länge med en lång varm sommar som gav maximal mognad och smakkoncentration

   
  Dominio Alto Navarra Crianza

  Dominio Alto Navarra Crianza

  Om drycken
  Land/region Spanien, Navarra
  Årgång 2019
  Producent Fields Wine Company AB
  Art. nr 57291
  Produkttyp Rött vin
  Alkoholhalt 13.5%
  Antal ordrar 794
  Förpackning Box
  Förslutning Tappkran vinge
  Pris 169 kr
  Volym 300 cl
  Importör Fields Wine Company AB

  Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se