Vinguiden.

BESTÄLL HÄR

. st Ricossa Bianco Appassimento

Minst en produkt måste väljas

Summa: kr

E-post *

Mobilnummer

Jag accepterar villkoren

* Obligatoriska fält

Smakrik vit appassimento från Piemonte!

Ricossa Bianco Appassimento har alla förutsättningar för att bli en framtida vit klassiker. Här talar vi om ett hantverk rakt igenom med de handplockade druvorna Cortese, Chardonnay och Moscato som grund. Appassimento-metoden, som till stor del är förknippad med röda viner, bidrar med en extra fyllig och smakrik karaktär. Ricossa Bianco Appassimento, med inslag av syrlig ananas, mogen mango, mandel och päron, tillför något extra till både mat och umgänge!

Den omtyckta appassimento-metoden, där man använder torkade druvor vid framställningen av vinet, är en omsorgsfull och tidskrävande process som till största del används för att producera röda viner. Nu drar Ricossa nytta av samma metod för att framställa ett lika smakrikt och fylligt vitt vin. Resultatet är ett vin med intensiva och generösa smaker av syrlig ananas, Granny Smith, mandel, päron och solmogna citroner. Vinet bärs upp av en härlig ryggrad av syra som lyfter vinet hela vägen och lämnar en ren och krispig finish.

Ricossa Bianco Appassimento är ett vin som passar utmärkt till såväl mat som umgänge. Vinet är givet som sällskapsvin i bersån och på terrassen, att dricka bara som det är eller tillsammans med charkuterier och oliver. Det passar även utmärkt till mat, som risotto med sparris, rätter med grillad kyckling, eller sallader. Vinet är även en vinnare till grillade fiskrätter!

Ricossa Bianco Appassimento tillverkas i den italienska regionen Piemonte, i närheten av städerna Asti och Alba. Druvorna som används för att tillverka vinet – 60% Cortese, 30% Chardonnay och 10% Moscato – handplockas med stor varsamhet. Av dessa druvor får 60% torka på vinrankan i sex till nio dagar för att ge druvorna en mer intensiv smak. Resterande 40% torkar ännu lite längre, mellan 10 till 15 dagar, under temperaturkontrollerade förhållanden. Vinet får till slut mogna i sex till åtta månader innan det tappas på flaska.

Vinet tillhör familjen Ricossa. Det är ett varumärke med anor som sträcker sig tillbaka till 1800-talet och som produceras av MGM Mondo del Vino. På den svenska marknaden finns redan omtyckta Ricossa Barolo (76367, 169 kr) och Ricossa Barbera Appassimento (79508, 99 kr).

Ricossa Bianco Appassimento

Art nr: 78708 | 12,5% | 89 kr/flaska
Säljs endast i låda* om tre flaskor, 267 kr

* OBS! Trälåda levereras så länge lager räcker.

 

Copyright © Vinguiden.com | Västra Järnvägsgatan 21, 111 64, Stockholm | www.vinguiden.com | info@vinguiden.com

Följande villkor (”Användarvillkoren”) reglerar din användning av Vinguidens tjänster (enligt avsnittet Tjänsterna nedan). Vinguiden Nordic AB, org.nr 556568-4759, (”Vinguiden”, ”vi” eller ”oss”) tillhandahåller Tjänsterna. Vinguiden är ett bolag inom Schibstedkoncernen där det norska bolaget Schibsted Media AS är moderbolag. Mer information om Schibstedkoncernen och de enskilda bolag som ingår i koncernen hittar du här: https://www.schibsted.com. Genom att använda Tjänsterna godkänner du Användarvillkoren.

TJÄNSTERNA
Vinguidens tjänster består av webbplatsen www.vinguiden.com (”Webbplatsen”) och Vinguidens nyhetsutskick via SMS och e-post (gemensamt ”Tjänsterna”). Om du inte längre vill få nyhetsutskicken så följ informationen som finns med i varje SMS och e-post. Vinguidens mål är att genom Tjänsterna tillhandahålla marknaden med kvalitativ information om alkoholdrycker samt närliggande varor och tjänster.

PERSONUPPGIFTSHANTERING
I vår Integritetspolicy finns det information om hur vi behandlar dina personuppgifter och hur vi skyddar din integritet när du använder Tjänsterna. Du hittar vår Integritetspolicy på https://www.vinguiden.com/privacy/vinguidens-integritetspolicy/

ÅLDERSGRÄNS
Du måste ha fyllt 25 år för att använda Tjänsterna.

ANVÄNDNING AV TJÄNSTERNA MED MERA
Tjänsterna får endast användas för icke-kommersiellt bruk. Du får inte använda Tjänsterna på sådant sätt att Vinguiden eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Du får inte bryta mot svensk lag och du måste följa Användarvillkoren.

IMMATERIELLA RÄTTIGHETER
Vinguiden, eller Vinguidens licensgivare, innehar de immateriella rättigheterna till text, bild, design och det övriga material och information som görs tillgängligt för dig genom din användning av Tjänsterna. Samma sak gäller den bakomliggande programkoden för Tjänsterna. Sådant material och information får inte användas på annat sätt än inom ramen för normal användning av Tjänsterna.

KONTAKT, RESEARCH ELLER MARKNADSFÖRING
Företag, organisationer eller privatpersoner får inte utnyttja Tjänsterna för att få kontakt i syfte att marknadsföra tjänster och produkter till andra besökare, kunder eller medlemmar på Webbplatsen.

GARANTIER
Vinguiden lämnar inga garantier eller utfästelser för Tjänsterna eller information, produkter och annat innehåll (inklusive tredje parts information, produkter, innehåll och tjänster) som finns eller erhållits genom Tjänsterna.

REKLAMATION
Om du upptäcker fel i någon Tjänst som inte beror på dig och/eller din digitala miljö har du rätt att få felet åtgärdat. Fel ska reklameras inom skälig tid.
För att reklamera kontaktar du Vinguiden på info@vinguiden.com (vardagar klockan [08-16]) eller på postadress Vinguiden Nordic AB, 111 64 Stockholm.

LÄNKNING TILL OCH FRÅN WEBBPLATSEN
Vinguiden ser gärna att andra länkar till Webbplatsen så länge det inte påverkar Vinguiden negativt samt har ett strikt icke-kommersiellt syfte.

Inom ramen för Tjänsterna tillhandahålls länkar till samarbetspartners webbplatser. Dessa webbplatser kontrolleras inte av Vinguiden och vi ansvarar därför inte för innehållet på sådana webbplatser.

Observera att Vinguiden ej är en samarbetspartner till Systembolaget. Webbplatsen nyttjar och presenterar endast produkter som leverantörer och importörer säljer på Systembolaget.

FÖRFARANDE VID KÖP AV ALKOHOLDRYCKER
Vinguidens Webbplats innehåller information och tips om olika maträtter och drycker. All försäljning och beställning av alkoholdrycker sker på Systembolagets webbplats. Vinguiden och Systembolaget har inte något kommersiellt samarbete. Ingen beställning av alkoholdrycker sker på Vinguidens Webbplats.

ÖVERLÅTELSE
Du godkänner att det avtal som du ingår med Vinguiden genom att acceptera Användarvillkoren kan komma att överlåtas till annat bolag som helt eller delvis, direkt eller indirekt ägs av Schibsted Media AS eller till tredje man i anslutning till en inkråms- eller verksamhetsöverlåtelse som inkluderar Tjänsterna.

ÄNDRINGAR I ANVÄNDARVILLKOREN
Eventuella förändringar träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig genom att ha hållits tillgängliga på https://www.vinguiden.com/villkorsforandring och/eller kommunicerats på annat sätt. I den mån Vinguiden gör väsentliga förändringar i Användarvillkoren som du inte accepterar har du rätt att avsluta din prenumeration.

FORCE MAJEURE
Vinguiden är befriade från ansvar för förlust, skada eller förseningar som orsakats av lagbud, myndighets påbud, krigshändelse, strejk, lock-out, blockad, extrema väderförhållanden, cyberattacker eller annan omständighet som Vinguiden inte kunde ha räknat med och vars följder Vinguiden inte kunde ha undvikit eller övervunnit.

UPPFÖRANDEKOD
Vinguiden följer uppförandekoden Schibsted’s Code of Conduct. Du kan ta del av uppförandekoden här: https://schibsted.com/about/code-of-conduct/.

LAGVAL OCH TVIST
Svensk lag ska tillämpas på Tjänsterna och Användarvillkoren.
Tvist hänförlig till Tjänsterna eller Användarvillkor, ska avgöras av svensk allmän domstol. Du kan också vända dig till Allmänna reklamationsnämnden, läs mer på https://www.arn.se

KONTAKT
Om du har frågor eller synpunkter på dessa Användarvillkor, vänligen kontakta vår kundservice på:
Mail på info@vinguiden.com
Vinguiden Nordic AB
Org.nr 556568-4759
111 64 Stockholm